Acasă » REGIONAL » Harlau » Controale ample în Hârlău la societățile comerciale, în trafic dar și în alte cazuri
nomad

Controale ample în Hârlău la societățile comerciale, în trafic dar și în alte cazuri

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat ieri, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit.

În cadrul acțiunii au fost controlate 27 de unități comerciale și au fost verificate 68 de autovehicule și 18 atelaje hipo, fiind legitimate 135 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.355 de lei, dintre care 18 conform Legii nr. 61/1991, 15 conform Legii nr. 12/1990, 12 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 4 conform altor acte normative. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înregistrare.

Spre exemplu, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Gropnița, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 200 de lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare unei femei, din aceeași localitate.

Un alt bărbat, de 44 de ani, din comuna Deleni, a fost sancționat contravențional, cu amendă, în cuantum de 1.000 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, pe raza comunei Deleni, având polița de răspundere civilă auto obligatorie expirată. Totodată, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înregistare a autoturismului.

O altă persoană sancționată de polițiști a fost un bărbat, de 46 de ani, din orașul Târgu Frumos. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerţ, cu articole de îmbrăcăminte, fără a avea afişate preţurile.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Bărbat dispărut de la domiciliu, găsit în Constanța

În urma activităţilor investigative şi de căutare efectuate cu celeritate de poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi, ...