Acasă » LIFESTYLE » Cum evităm depresia de sărbători. Sfaturi de la specialişti: “Este o perioadă care stârneşte emoţii puternice”

Cum evităm depresia de sărbători. Sfaturi de la specialişti: “Este o perioadă care stârneşte emoţii puternice”

Sărbătorile nu aduc întotdeauna bucurie ci şi stres, anxietate sau chiar…depresie. Devenim atât de obosiți și agitaţi, în forfota perioadei, încât nu ne mai putem bucura de nimic. La asta contribuie şi imagini nerealiste publicate de alţii pe site-urile de socializare. Conform studiilor, unul din cinci români suferă de depresie, care se acutizează de Crăciun. Psihiatrii ne recomandă să luăm o pauză.  Imaginea sărbătorilor perfecte care răzbate din filme, reclame sau din reţelele sociale ne poate face mai mult rău decât bine. În plus, treburile care se tot aglomerază şi nu le dăm de cap ne pot arunca de a dreptul în depresie.

„Mă miră cum oamenii reuşesc să gestioneze tot ce se întâmplă, pentru mine e un șoc. Anxietate, asta, anxietatea conduce pe toata lumea. Dar indiferent unde suntem, în străinatate sau aici”, explică o femeie. „Ne copleșesc gândurile negative, cred că e timpul perfect să-mi fac timp pentru mine, să-mi gestionez gândurile și dorințele”, adaugă un tânăr.

Recomandările specialiştilor pentru a scăpa de depresia de sărbători

Specialiştii spun că starea de tristeţe ar trebui să treacă rapid dacă ştim cum să o gestionăm. Trebuie să ne bucuărm de micile plăceri ale vieţii şi să nu mai căutăm perfecţiunea.

Continuarea pe Observatornews.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...