Acasă » IT / Stiinta » Cum poate o oglindă să vadă un obiect care este ascuns în spatele unei foi de hârtie?
pmp

Cum poate o oglindă să vadă un obiect care este ascuns în spatele unei foi de hârtie?

Poate o oglindă să vadă un obiect care este ascuns în spatele unei foi de hârtie? Răspunsul la această întrebare este o chestiune de înțelegere a ceea ce înseamnă oglinzile de fapt.

Un experiment în oglindă aparent simplu, dar extrem de enigmatic, a devenit viral pe TikTok și pe alte rețele de socializare. Puneți o foaie de hârtie pe o oglindă și așezați un obiect în spatele ei. Pe măsură ce vă mișcați, obiectul va apărea în oglindă, chiar dacă este separat de oglindă de bucata de hârtie. Un utilizator TikTok este auzit întrebând: „De unde știe oglinda că obiectul este acolo?”. Și asta este doar o scuză fantastică pentru a vorbi despre cât de ciudate sunt oglinzile.[sursa] În ciuda faptului că sunt obiecte obișnuite, oglinzile ne zdruncină cu ușurință creierul. Prima greșeală simplă pe care o facem în mod automat este să presupunem că oglinzile se întorc la stânga și la dreapta. Facem asta pentru că suntem o specie care a evoluat uitându-se la alții. Atunci când ridicăm mâna dreaptă în oglindă, omologul din oglindă pare să o ridice pe cea stângă – dar nu este de fapt stânga sa, este tot mâna din aceeași parte.

O oglindă nu răstoarnă de fapt lucrurile. Nu credeți ceea ce vă sugerează creierul atunci când vă uitați la ea. În realitate, o oglindă întoarce lucrurile pe dos. Luați în considerare mănușile care sunt concepute special pentru fiecare mână. Dacă le întoarceți pe dos, o mănușă pentru mâna stângă s-ar potrivi la mâna dreaptă și invers. Asta este ceea ce face oglinda: creează o versiune a lumii pe dos.

Așadar, felul în care funcționează această activitate de răsturnare pe dos este cheia pentru a răspunde la misterul „Cum știe oglinda că un obiect este acolo?”.

Iată cum poate o oglindă să vadă un obiect, chiar dacă se află după un paravan

Imaginați-vă că, atunci când priviți un obiect, liniile drepte merg de la ochi la fiecare bucățică din acel obiect pe care o puteți vedea. Dacă te-ai privi pe tine însuți, ai vedea aceste raze doar ricoșând spre tine. Ar fi ca și cum ai purta o mască perfectă a feței tale și apoi ai da-o jos și ai împinge-o spre exterior. Acestea sunt aceleași caracteristici din interior spre exterior.

Dar pentru obiectul din spatele hârtiei, magia se întâmplă atunci când te miști, pentru că poți vedea mai clar legea reflexiei în acțiune.

Lumina se deplasează în continuare în linie dreaptă, dar odată ce întâlnește oglinda se reflectă spre ochii noștri cu același unghi. Acest lucru va crea o imagine virtuală în interiorul oglinzii. Atâta timp cât există o traiectorie între obiect și ochii noștri care lovește oglinda cu același unghi, atunci imaginea acelui obiect va apărea „în interiorul” oglinzii.

Oglinzile sunt obiecte fascinante și, chiar dacă sunt „simple”, folosesc o știință destul de complicată.

Sursa: Desprelume.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...