Acasă » EVENIMENT » Cum vor merge elevii la școală. Ultimul scenariu vine de la nivel înalt

Cum vor merge elevii la școală. Ultimul scenariu vine de la nivel înalt

Cele mai aprinse discuții din ultima perioadă sunt legate de începerea noului an școlar, informații pe care elevii și părinții le așteaptă cu sufletul la gură.

Chiar dacă numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus a crescut în ultima perioadă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că, în acest moment, nu consideră că este necesară amânarea începerii noului an școlar. Ministrul a anunțat, de asemenea, ce scenarii au pregătit autoritățile pentru ca elevii să se întoarcă la școală, în siguranță.

„În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară.

Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două – trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante. De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale”, a declarat ministrul Sănătății la Digi 24.

Ce propune Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Luna trecută, Grupul interministerial care dezbate condițiile în care vor fi redeschise în toamnă școlile din România a primit de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți trei scenarii, în funcție de evoluția pandemiei COVID-19: prezență normală la școală, 50% la şcoală-50% online, 100% online / la clasele pregătitoare – a II-a, prezența fizică la școală indiferent de scenariu.

Astfel, primul scenariu are în vedere prezența fizică 100% la şcoală a tuturor copiilor, în programul normal de lucru de anii trecuți.

Citeste in continuare pe Evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul comunei Tătăruși a obținut un procent ZDROBITOR la Alegerile locale

Și de această dată localnicii comunei Tătăruși și-au arătat susținerea față de social democratul Costel ...