Acasă » POLITIC » Dăncilă anunţă că la finalul lunii august va da OUG care să înăsprească pedepsele pentru criminali şi violatori
nomad

Dăncilă anunţă că la finalul lunii august va da OUG care să înăsprească pedepsele pentru criminali şi violatori

Premierul Viroica Dăncilă a anunţa că, în ultima săptămână din luna august, Guvernul va lua o serie de măsuri legate de înăsprirea pedepselor pentru criminali şi violatori, în contextul cazului de la Caracal.

“Am spus că nu mai intervin în justiţie şi nu mai vreau să dau prin OUG decizii care ţin de justiţie, dar cred că e reparaţie morală să avem închisoare pe viaţă pentru crime şi pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face şi voi face”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Întrebată când va emite Executivul Ordonanţa de Urgenţă, Dăncilă a spus că măsurile vor fi luate în ultima săptămână din luna august.

“Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcţionare nu tocmai bună a unor intervenţii. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne şi a ministerului Justiţiei. Le vom adopta în şedinţă de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a mai spus premierul.

Premierul a mai făcut referire şi la demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, în contextul cazului de la Caracal, după numai 6 zile de mandat, spunând că acesta a anunţat că este o demisie de onoare.

Sursa mediafax.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Asasinarea lui Emi Pian, tot din vina PSD-ului! Iohannis, „explicații” privind clanurile interlope

Președintele Klaus Iohannis a dat din nou vina pe PSD , în conferința de presă ...