Acasă » CULTURAL » De ce săreau țăranii pe geam când vedeau Jeep-ul Patriarhului
thomplast

De ce săreau țăranii pe geam când vedeau Jeep-ul Patriarhului

A apărut un nou număr din „Martyria”, revistă de teologie şi spiritualitate ortodoxă de mare eleganţă tematică şi grafică, editată de Arhiepiscopia Râmnicului.

 

Acest număr al revistei se deschide cu o substanțială meditație datorată Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, intitulată Sfânta Cruce – stâlp al unităţii Bisericii drept-măritoare, din care redăm un citat expresiv ca un aforism: „Prin cele două axe ale sale, orizontală şi verticală, Sfânta Cruce ne arată în mod vizibil că jertfa Mântuitorului Hristos le cuprinde şi le uneşte pe toate în ea, atât pe cele cereşti cu cele pământeşti, pe Dumnezeu cu oamenii, cât şi pe om cu semenii săi, adunându-i în singura realitate din lumea aceasta care transcende lumea (…)”.

 

Meditaţia înaltului ierarh se corelează în chip armonios cu câteva pagini pe aceeaşi temă – Cuvânt la închinarea cinstitei şi de-viaţă-făcătoarei Cruci la începutul postului, aparţinând unuia dintre marii Părinţi ai Bisericii, Sfântul Teodor Studitul. Textul este publicat, se pare, pentru prima oară, în traducerea din limba elină a Mariei Goiană şi revizia profesorului Octavian Gordon. Citește știrea integrală pe evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Imagini uluitoare: Cum arată în realitate locul unde a avut loc Cina cea de Taină

Tehnologia de imprimare 3D i-a ajutat pe cercetători să recreeze sala din Ierusalim unde ar ...