Acasă » POLITIC » Demisii ample în USR după ce Dacian Cioloş a renunţat la funcție

Demisii ample în USR după ce Dacian Cioloş a renunţat la funcție

În contextul în care Dacian Cioloș a anunțat că renunță la funcția de președinte, în USR s-a înregistrat un val de demişii. Unele surse susțin că și-au dat peste 500 de persoane demisia în ultimele zile. Vă aducem aminte faptul că Dacian Cioloș și-a anunţat demisia după ce proiectul lui intern nu a trecut de votul Biroului Politic controlat de echipa Barna.

Oricum, USR nu a fost ferit de scandaluri în care mai mulți membri au anunțat presupuse fraude la votul intern. Unul dintre cele mai cunoscute scandaluri au pornit de la USR Diaspora unde membrii din tabăra Cioloș au precizat faptul că voturile au fost furate pentru ca #echipaBarna să păstreze controlul organizației.

Demisii în USR după ce Dacian Cioloș a renunțat la funcția de președinte

Lucrurile din USR par a fi foarte tensionate după ce Dacian Cioloș și-a anunţat demisia. Așadar, apar informații precum că 500 de membrii și-au depus demisiile din USR și că situaţia este foarte neclară în Uniunea Salvați România. Oricum, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu a transmis faptul că nu cunoaște câte persoane și-au dat demisia dar că marea majoritate a acestora sunt demisii din diasporă. Așadar, conform sursei citate, niciun membru care deține o funcție nu și-a dat demisia:

„Cred că sunt mai degrabă demisii din diaspora (…) Din ce ştiu, niciun membru cu funcţie politică în partid nu şi-a dat demisia”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, informează DC News.

După ce Dacian Cioloș și-a anunțat demisia, funcția de președinte interimar al USR a fost luată de către Cătălin Drulă. Luni, 14 februarie 2022, Biroul Politic Național al USR se va reuni într-o ședință pentru a stabili următoarele obiective pe care partidul le va avea.

Scandal cu acuzații penale la USR Diaspora și Vrancea

USR nu a fost ferit de scandaluri interne legate de presupuse fraude în procesul electoral. Unul dintre cele mai evidențiate scandaluri a avut loc la USR Diaspora unde mai mulţi membri au acuzat fraude electorale de proporţii. În acest sens sunt și mai multe plângeri penale îndreptate împotriva unor membri. Un alt scandal a izbucnit la USR Vrancea unde au fost acuzații de fraudă internă. Așadar, Radu Țigănuș, membru USR preciza faptul că Filiala Focșani a convocat Adunarea Generală iar noaptea ca hoții au decis formarea unei comisii electorale fără să tină cont că aceasta era deja constituită:

În momentul în care a observat că membrii USRPLUS de bună credință încearcă să stopeze acest furt, dna Atanasiu a sunat la 112 și a reclamat că o persoană hărțuiește membrii care așteptau să voteze. În fapt, persoana care „hărțuia” nu făcea altceva decât să filmeze, să documenteze fraudă și să o oprească. Am ajuns și eu la sediul USRPLUS din Bd. Unirii și am putut constata toate cele relatate mai sus!  Într-un sfârșit, alegerile au fost stopate, dar doar după ce unul dintre membrii corecți USRPLUS a observat că buletinul de vot folosit era viciat! O candidată figura pe buletin de 2 ori în aceeași listă!(…). explica Radu Țigănuș.

Așadar, demisiile din USR  (Diaspora, așa cum anunță Ionuț Moșteanu) ar putea fi analizate în contextul în care echipaBarna a fost acuzată de furt la alegerile precedente din organizație.

 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Societăți din Podu Iloaie luate la control de polițiști. Amenzi de peste 45.000 lei

La data de 8 august a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul ...