Acasă » EVENIMENT » Direcția de Sănătate Publică Iași va primi a patra tranșă de vaccin antigripal

Direcția de Sănătate Publică Iași va primi a patra tranșă de vaccin antigripal

Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătătii pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire continuă in aceasta perioada.

Astăzi, pe data de 16 noiembrie 2020, Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a patra tranşă ce constă in 23.520 de doze de vaccin antigripal Influvac.

Dozele de vaccin vor fi directionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, catre personalul medico-sanitar dar şi la celelalte  grupe de risc (copii şi bătrâni instituţionalizaţi), în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătătii.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC, potrivit stireadeiasi.ro

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Reamintim că respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esentială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Fără activități marcante de 1 Decembrie la Pașcani

Actuala conducere a Primăriei Pașcani a creionat programul prilejuit Zilei Naționale a României de 1 ...