Acasă » EVENIMENT » Un medic pediatru ieșean explică care sunt diferențele între răceală și Covid-19 la copii

Un medic pediatru ieșean explică care sunt diferențele între răceală și Covid-19 la copii

Medicul pediatru Evelina Moraru, șef de secție la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași, a explicat care sunt cele mai frecvente simptome pe care le-a întâlnit la copiii cu COVID-19.

“Sunt comune durerile abdominale și tulburările de tranzit intenstinal, diaree, tendință la constipații și vărsături. Această asociere pare chiar oarecum o particularitate a infecției cu SARS-CoV-2 la copil. Și în formele severe se discută deja despre două lucruri foarte importante.

Există o pneumonie ca din senin și care asociată infecției SARS-CoV-2 are o evoluție deosebită la copil și apoi sindromul de inflamație multisistemică. Acest sindrom cu insuficiență multiorganică are caracteristici care țin de perturbări vasculare la foarte multe niveluri, de la cel cardiac, cerebral la abdominal, pulmonar. Și el se asociază cu două lucruri de reper: cu o suferință cardiacă foarte mare și cu insuficiență cardiacă, respiratorie și cu dureri abdominale”, a spus Evelina Moraru, într-un interviu pentru Libertatea.

Întrebat ce trebuie să facă părinții dacă un copil are o viroză obișnuită, medicul a răspuns: “Primul gând, al nostru și al oricui, este de a suspecta că are infecție cu SARS. Apoi este important să nu impacientezi familia, să îi convingi că totuși ar trebui eliminată această supoziție”, a mai declarat medicul iesean pentru stireadeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Frisoanele: cauze si remedii

Frisoanele: cauze si remedii Frisoanele – sau friguri, in termeni populari – reprezinta o senzatie ...