Acasă » Administratie » DOC | Consilierii locali, pășcănenii au fost duși în eroare. Nici o modificare de preț la serviciile CLP Ecoserv. De ce nu s-a dorit să se facă dezinsecție până acum?

DOC | Consilierii locali, pășcănenii au fost duși în eroare. Nici o modificare de preț la serviciile CLP Ecoserv. De ce nu s-a dorit să se facă dezinsecție până acum?

Consilierii locali au fost convocați astăzi în ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal (CLM). Pe ordinea de zi au existat câteva proiecte de hotărâre inițiate de primarul Marius Pintilie. Printre acestea s-a numărat și aprobarea tarifelor în vederea efectuării activității de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD). La ședință au luat parte 16 aleși locali, din care trei consilieri liberali au participat online.

Noul director interimar al serviciului CLP Ecoserv SRL Pașcani, Dumitru Chiuariu a explicat faptul că a prezentat la mapa aleșilor fișa de fundamentare a planului tarifar pentru activitățile DDD. Consilierul local PSD, Mihai Dediu a cerut primarului cât și noii conduceri a serviciului de salubritate să explice care sunt noutățile la tarifele actuale față de cele vechi. „Este un nou tarif pentru dezinsecție cu Termonebulizator la 1000 mp este 18,96 lei pentru pentru suprafețe mai mari de 1000 mp”, a fost explicația noului manager interimar. Interesant este faptul că în fișa de fundamentare a fostei conduceri CLP Ecoserv, Leonard Ursu, este același preț peste tot. Fără nici o schimbare.

Primarul Marius Pintilie a intervenit și a explicat faptul că a fost preluată munca fostei conduceri și că actuala conducere nu a făcut decât să preia munca și să o perfecționeze. Însă nu a explicat concret cum? Având în vedere că tarifele sunt un copy-paste.

„Este propunerea făcută de fosta conducere Ecoserv (Leonard Ursu – n.r.). Noi nu am făcut decât să luăm munca celor dinainte și să o perfecționăm. În sensul că s-a definit mai bine ce se face, unde se face și cu ce se face sau cum se face tarifarea”, a precizat printre altele primarul Marius Pintilie în plen.

Realitatea este de fapt alta. Singura diferență dintre fosta anexă cu lista de prețuri prezentată de fosta conducere și actuala listă de prețuri prezentată consilierilor locali de conducerea interimară este completarea unor fraze în preambulul anexei de tarife. Toate prețurile programate au rămas aceleași după cum puteți observa în fișierele atașate articolului (Foto 1 – fosta conducere anexa, foto 2 – actuala conducere anexă). Proiectul a fost votat de către majoritatea aleșilor locali și urmează ca în perioada următoare să se treacă la DDD.

De ce nu s-a dorit să se vină cu aceste prețuri mai devreme pentru ca pășcănenii să nu mai aibă de suferit din cauza lipsei activităților de dezinsecție și deratizare, în contextul în care nu sunt schimbări tarifare? Nimeni nu știe. Unii aleși sunt de părere că s-a dorit să se întârzie cu aceste activități esențiale pentru pășcăneni pentru a nu se cheltui bani de la bugetul municipal. Un alt motiv ar fi și schimbarea directorului Ursu de la serviciul de salubritate. A primat interesele politice față de interesele cetățenilor iar cert este că municipiul Pașcani este invadat de țânțari, aspecte relatate de sute de pășcăneni pe rețelele de socializare.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...