Acasă » REGIONAL » Moldova » DOC | NEREGULI la Școala Specială din Pașcani constatate de DSP. ”Copiii primesc mâncare pe care nici animalelor nu o dai”
nomad
Sursa: https://www.facebook.com/scoala.specialapascani/

DOC | NEREGULI la Școala Specială din Pașcani constatate de DSP. ”Copiii primesc mâncare pe care nici animalelor nu o dai”

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași au aplicat sancțiuni contravenționale celor de la Școala Gimnazială Specială din Pașcani cât și firmei de catering pentru faptul că meniurile servite în unitate nu respectă în totalitate principiile nutritive adoptate vârstei și stării de sănătate a copiilor. Acest lucru s-a întâmplat după ce președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a adresat o sesizare celor de la DSP. Maria Mădălina Turza a precizat că ”copiii primesc mâncare pe care nici animalelor nu o dai”.

”Vă spuneam acum ceva vreme cum într-o şcoală specială din Paşcani, copiii primesc mâncare pe care nici animalelor nu o dai. Tot atunci v-am spus despre un copil cu serioase probleme medicale, respectiv diabet, care era obligat să mănânce chiftele arse cu pâine sau un aşa zis pure, de multe ori alterat, zilnic aproape, el având un regim restrictiv. Recurent acest copil a trecut prin crize.

Conducerea şcoalii speciale din Paşcani a ameninţat părinţii şi pe oricine încerca să ridice un semn de întrebare. Fără nicio posibilitate de a rezolva pe cale amiabilă sau adiministrativă această situaţie, am sesizat DSP Iaşi, care astăzi sancţionează şcoala si firma de catering pentru grave nereguli”, precizează președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, Maria Mădălina Turza pe Facebook.

În urma controlului efectuat și a neregulilor constatate, cei de la Școala Gimnazială Specială au renunțat la firma de catering și organizează licitație în acest sens.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Două grădinițe din Pașcani se redeschid săptămâna aceasta

După ce săptămâna trecută o serie de grădinițe din municipiul Iași și-au deschis porțile pentru ...