Acasă » EVENIMENT » Doi bebeluși, transportați din Iași în Italia pentru o șansă la viață

Doi bebeluși, transportați din Iași în Italia pentru o șansă la viață

Doi bebeluși care se aflau în evidențele Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași cu malformații cardiace grave au fost transferați la un spital din San Donato – Italia pentru intervențiile chirurgicale de care au nevoie.

Unul dintre copii este un băiat care acum are trei luni și care a fost internat în secția ATI de la spital de pe data de 18 noiembrie, în perioada internării fiind și diagnosticat cu COVID-19. Între timp s-a negativat și a putut fi transferat pentru operație. Celălalt caz a fost transferat ieri, fiind o fetiță de 28 de zile. „Pe această cale ne exprimăm gratitudinea față de Fundația Blondie care a facilitat transferul acestor copii în Italia și față de întreaga echipă medicală condusă de dr. Cârstoveanu de la Spitalul Marie Curie care a asigurat urmărirea pe timpul transportului. Aș vrea să subliniez că succesul acestor copii este datorat și unui efort comun în secția ATI de la Spitalul de Copii pentru că alături de medici cardiologi, medici radiologi au dus la diagnosticul și tratamentul acestor copii”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Medicii mai spun că ambii copii suferă de malformații cardiace rare, la care intervenția chirurgicală era singura variantă pentru a duce o viață normală.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pașaportul Covid -19 pentru zborul cu avionul. Cum arată documentul

Companiile aeriene își doresc ca, din luna martie 2021, zborul cu avionul să fie posibil ...