Acasă » REGIONAL » Moldova » Două obiective importante pentru tătărușeni vor fi date în folosință
nomad

Două obiective importante pentru tătărușeni vor fi date în folosință

În acest an se împlinesc 155 de ani de la înființarea sistemului educațional în comuna Tătăruși. Cu această ocazie vor fi date în folosință două obiective educaționale importante pentru comunitate. Este vorba despre școala din satul Tătăruși care a trecut printr-un proces de modernizare și centrul after-school.

„În acest an aniversăm 155 ani de învățământ tătărușean. Tot în acest context, în acest an, vom mai da în folosință două obiective importante pentru ca procesul educativ să se desfășoare în cele mai bune condiții. Singura și ultima locație cu toaletă în curte este școala din Tătăruși care, anul acesta, se finalizează de modernizat și se dă în folosință. Din acest an nu mai discutăm de școli cu toaletă în curte. Avem condiții ca la oraș”, a declarat primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub.

Un alt obiectiv important pentru sistemul educațional din localitate este realizarea centrului after-school, un proiect unic în județ. Dacă noul an școlar va începe cu data de 1 septembrie și nu vor exista probleme privind un al doilea val de Covid-19, centrul își va deschide porțile către elevi.

„Centrul after-school este dotat cu absolut tot ce-i trebuie și este un proiect unic pe județ. Este o clădire verde, având sistemul energetic regenerabil. Are 32 panouri solare care asigură sistemul de iluminat, încălzirea apei și a clădirii”, a mai precizat Costel Iosub.

De menționat faptul că la ora actuală în comuna Tătăruși se desfășoară și alte investiții publice absolut necesare pentru comunitate cum ar fi asfaltarea drumurilor dar aducțiuni de apă și canalizare.

Citește și:

De ziua copilului, elevii din Tătăruși vor primi un cadou special din partea Primăriei. Iată despre ce este vorba

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Bărbat dispărut de la domiciliu, găsit în Constanța

În urma activităţilor investigative şi de căutare efectuate cu celeritate de poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi, ...