Acasă » REGIONAL » Moldova » Începe modernizarea drumului județean Heci – Tătăruși
thomplast

Începe modernizarea drumului județean Heci – Tătăruși

Un alt drum de interes intră în modernizare prin asfaltare. Este vorba despre drumul județean 208 F Heci – Tătăruși – Iorcani – limită jud. Suceava. Primarul comunei Tătăruși a purtat mai multe discuții cu cei de la județ pentru a prinde fonduri în scopul modernizării prin asfaltare. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Iași, în cursul zilei de astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrării cu asociația de firme constructoare.

„Astăzi, reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor a semnat contractul de execuție cu asocierea SC Daroconstruct SRL-SC Geprocon SA – SC Gironap Prod S.A. în vederea reabilitării a 12,5 km de drum. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni, constructorii fiind obligați să asigure o garanție de 3 ani pentru lucrările efectuate. Valoarea totală a contractului este de 24 963 554,63 lei.
Pentru colectarea și evacuarea apelor provenite din precipitații vor fi realizate șanțuri betonate și rigole, urmând a fi construite și 3 poduri peste pârâuri.
Drumurile laterale care se intersectează cu sectorul de drum județean vor fi de asemenea reabilitate pe o lungime de 15 metri. Totodată, constructorii au obligația să refacă 10.867 mp de trotuare, precum și toate căile de acces la proprietăți. Vor fi amenajate stațiile de autobuz, iar în zonele în care este necesar va fi montat un parapet metalic”, precizează Consiliul Județean Iași. 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Acțiuni în instanță pentru cei prinși că ocupă ilegal domeniul public | VIDEO

Raportul întocmit de Poliția Locală cu privire la cei identificați că ocupă domeniul public fără ...