Acasă » REGIONAL » Harlau » Drumurile județene, în analiza CJSU. Pregătiri pentru sezonul rece
nomad

Drumurile județene, în analiza CJSU. Pregătiri pentru sezonul rece

Conducerea Prefecturii Județului Iași a convocat astăzi membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași (CJSU) în cadrul unei ședințe extraordinare pe tema pregătirilor pentru sezonul rece.
Potrivit prefectului Marian Șerbescu, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) este în vigoare un acord cadru multianual pentru întreținerea drumurilor naționale pe timpul iernii, urmând să fie semnat contractul subsecvent. Acesta precizează că activitățile de deszăpezire sunt acoperite contractual în perioada 15 noiembrie – 15 martie. În cazul debutului timpuriu al sezonului rece, DRDP dispune de 13 utilaje proprii care pot interveni în orice moment.

„De asemenea, aprovizionarea cu material antiderapant se află în curs, până acum aducându-se în baze aproximativ 30% din necesar, urmând ca până la data de 15 noiembrie 2019 în depozitele DRDP să existe 75% din materialul antiderapant necesar pentru acest sezon rece.
La rândul său, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași are încheiat un contract cadru valabil până în primăvara anului viitor, dispunând totodată de 1.500 tone de material antiderapant pentru eventualele intervenții extrasezoniere. Dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, 90 dispun de utilaje proprii de deszăpezire pentru întreținerea drumurilor de interes local, celelalte 8 având încheiate contracte cu firme specializate.
Am cerut Inspectoratului Poliției Județene Iași să acționeze cu toată fermitatea pentru închiderea drumurilor în caz de necesitate, astfel încât riscul ca unele persoane să fie suprinse de viscol în cursul deplasării să fie redus la maxim.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași au comunicat faptul că aproape toate unitățile școlare din județ au asigurat în totalitate combustibilul necesar pentru încălzirea pe timpul iernii. În cazul a cinci școli, aprovizionarea cu lemne nu este încă finalizată, combustibilul fiind însă asigurat în proporție de 70%. Vom urmări încheierea aprovizionării în cel mai scurt timp.
Pentru municipiul Iași, operatorul local al serviciului de termoficare dispune de o cantitate de 233.000 tone de cărbune, față de un necesar estimat de 140.000 tone, fiind în vigoare totodată un contract pentru aprovizionarea cu gaz.
Totodată, am solicitat Direcției de Sănătate Publică întocmirea din timp a listelor cu persoanele dializate și cu femeile însărcinate din județ care ar putea necesita transportul la Iași în perioada iernii. Listele urmează să fie realizate în cursul săptămânii viitoare. Pentru persoanele fără adăpost, spitalele vor asigura în timpul sezonului rece câte cinci paturi destinate cazurilor medico-sociale. Va fi acordată o atenție specială și persoanelor în vârstă, singure sau bolnave din mediul rural. Asistentul social de la nivelul fiecărei comune va trebui să aibă în vedere și astfel de cazuri în perioada sezonului rece”, precizează Marian Șerbescu, prefectul județului Iași.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rezultate surprinzătoare la ministerul Finanțelor. Ne ocolește criza? „Vă spun că reușim”

Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari la buget pentru toate ţările, dar România a ...