Acasă » EVENIMENT » E oficial! Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Ce se întâmplă cu asimptomaticii
nomad

E oficial! Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Ce se întâmplă cu asimptomaticii

Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi, dezbaterile la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.La şedinţă participă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. La ieșirea de la dezbateri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că vom avea încă 30 de zile de stare de alertă și că prin noua lege a carantinării și izolării, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care va fi evaluat medical.

Tătaru a mai spus că copiii ai căror părinți sunt internați cu COVID-19 vor rămâne cu rudele până la gradul patru. „Am luat fiecare articol de lege și l-am aprofundat. Cine nu stă în carantină, va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală.

Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României”, a spus ministrul Sănătății.

Înainte de începrea dezbaterilor, Nelu Tătaru a declarat că s-a prezentat deoarece nu este un moment politic. „Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viaţa românilor, sănătatea românilor, viaţa pacienţilor şi a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populaţie, prezenţa unor pacienţi care nu au fost evaluaţi anterior”, a afirmat Tătaru, adăugând că va lua măsuri suplimentare în zonele de focar „în măsura în care vor exista pârghiile legislative”.

Sursa: EVZ.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Mircești (parțial)

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație ...