Acasă » REGIONAL » Moldova » Spitalul Municipal Pașcani dispune de trei ventilatoare mecanice pentru terapia intensivă, în urma intervenției consilierului Olariu

Spitalul Municipal Pașcani dispune de trei ventilatoare mecanice pentru terapia intensivă, în urma intervenției consilierului Olariu

Achiziție importantă pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Trei ventilatoare mecanice, extrem de necesare în lupta cu Covid 19, au ajuns în posesia unității  medicale municipale. Demersul privind alocarea de fonduri de la bugetul local a venit din partea consilierului local PMP Pașcani, Sorin Olariu. În luna martie a.c., edilul local a depus o adresă în acest sens la registratura primăriei și a susținut în plenul ședinței de Consiliul Local oportunitatea și necesitatea alocării unor fonduri în vederea achiziționării aparaturii. Acum, după câteva luni de zile, proiectul a fost implementat și pus în funcțiune.

„Solicitarea mea privind achiziționarea de ventilatoare mecanice pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, a devenit realitate! În luna martie am solicitat Primăriei să aloce fondurile necesare pentru achiziția aparaturii atât de necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Astăzi, la spital au fost puse în funcțiune trei ventilatoare noi și sper că este abia primul pas pentru dotarea integrală a spitalului cu aparatura modernă pe care pășcănenii o merită.
Atât spitalul cât și administrația publică locală trebuie să profite din plin de fondurile disponibile pentru dotarea unităților medicale cu echipamente, aparatură și materiale de protecție. Avem nevoie ca aceste trei ventilatoare să fie primele dintr-o listă lungă”, precizează Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Când va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului. Iohannis: “Există semnale că până la sfârşitul anului”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a primit informaţii că un vaccin împotriva COVID-19 ...