Acasă » REGIONAL » Moldova » Explozie într-un apartament din Piatra Neamț. O persoană a fost rănită și alte aproximativ 20 evacuate
pmp

Explozie într-un apartament din Piatra Neamț. O persoană a fost rănită și alte aproximativ 20 evacuate

 

Explozie puternică într-un bloc din Piatra-Neamţ. Deflagraţia, produsă într-unul din apartamente, a spart geamurile mai multor locuinţe şi a dislocat uşile. Proprietarul a fost transportat de urgenţă la spital. Locatarii au fost evacuaţi câteva ore, până când s-a stablit ca blocul nu a fost afectat.

Apartamentul în care s-a produs explozia fusese deconectat de la sistemul de încălzire centralizat din Piatra Neamț. Proprietarul se încălzea cu ajutorul unor butelii, printr-un sistem improvizat.

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgență Județean din Piatra Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, Adrian Rotaru,  victima a suferit arsuri de gradele II-III la nivelul mâinilor și picioarelor, dar și pe față și gât.

„La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SMURD—TIM din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț”, a precizat Rotaru.

 

Explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Aproximativ 20 de persoane care locuiau în imobilul respectiv au fost evacuate. La o primă evaluare, specialiștii de la Inspectoratul de Stat pentru Construcții au constatat că nu a fost afectată structura de rezistență a blocului. Așa că, după două ore, locatarii s-au întors în apartamentele lor.

 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...