Acasă » REGIONAL » Pascani » Ample investitii pentru comuna Ruginoasa. Noi obiective pentru primarul Nechifor
pmp
Primar Danut Nechifor - www.jurnalulregional.ro

Ample investitii pentru comuna Ruginoasa. Noi obiective pentru primarul Nechifor

 

Investitii prestigioase in comuna Ruginoasa. Se investeste in scoli, dispenasar, retele de apa si canalizare dar si drumuri. O parte din proiecte deja se deruleaza, altele au fost finalizate iar unele urmeaza a fi implementate.

Primarul Danut Nechifor a precizat pentru Jurnalul Regional faptul ca recent a depus documentatia necesara pentru accesarea unor fonduri de 12 miliarde de lei vechi cu scopul de a reabilita, moderniza si dota cu ce este necesar Scoala generala cu clasele I – VIII din satul Rediu, comuna Ruginoasa. Proiectul a fost depus prin Programul National de Dezvoltare Locala II (PNDL II ) si sansele ca acesta sa fie declarat eligibil pentru finantare sunt mari, mai ales ca indeplineste toate conditiile cerute.

 

„Tot prin PNDL am reusit sa obtinem finantare, fiind vorba tot despre o suma de 12 miliarde de lei vechi, pentru reabilitarea si dotarea dispensarului din comuna. Un alt aspect important pentru localitatea noastra este ca avem 87 miliarde de lei vechi pentru infiintarea retelei de apa pe satele Dumbravita, Ruginoasa si Rediu. De asemene se mai lucreaza si la extinderea retelei de canalizare”, a declarat primarul comunei Ruginoasa.

Edilul sef a mai mentionat faptul ca in acest an a obtinut o finantare de 1 000 000 de euro pentru asfaltarea unei lungimi de 6 km de drum in satele Dumbravita si Rediu.

 

Buldoexcavator nou cu fonduri GAL

 

Anul viitor, in parcul auto al Prmariei va ajunge un buldoexcavator nou. Pretul de achizitie este de 80.000 euro iar banii vor veni prin Asociatia Grupul de Actiune Locala (GAL) Iasi Sud-Vest.

„Avem in vedere sa achizitionam un buldoexcavator pentru comuna Ruginoasa. Utilajul va deservi la lucrari de gospodarie, la deszapeziri si ce mai este necesar. Banii pentru achizitia lui sunt din surse extrabugetare. Prin GAL-ul de care apartine comuna noastra ni se va repartiza o suma de 80.000 euro. Avem lucrari care se executa la ora actuala si cu bani de la bugetul local. Spre exemplu, la un drum de pe raza satului Dumbravita existau probleme mari in urma precipitatiilor. Debitului mare de apa rupea drumul in zona si am luat decizia sa refacem santurile cu rigole betonate. Pentru aceste lucrari, fiind vorba de 900 m de sant, s-a cheltuit de la bugetul local circa 2,5 miliarde de lei vechi. Tot cu bani de la Primarie dorim sa amenajam un parc in fata sediului Politiei din comuna. Un alt proiect care dorim sa-l implementam in viitorul apropiat este reabilitarea, modernizarea si dotarea scolii din satul Dumbravita. Este un mega proiect mai bine zis pentru ca scoala este foarte veche, de prin 1957, si necesita investitii urgente. Urmeaza sa depunem documentatia necesara prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale – AFIR. Speram sa reusim sa ne atingem scopul propus”, a incheiat primarul comunei Ruginoasa, Danut Nechifor.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...