Acasă » EVENIMENT » EXPLOZIV! Trump, vizat de un complot. S-a descoperit acum! Oameni din CIA și lideri democrați…
thomplast

EXPLOZIV! Trump, vizat de un complot. S-a descoperit acum! Oameni din CIA și lideri democrați…

Aceasta poate să fie știrea anului: cel mai puternic om din lume, victima unui complot ce implică oameni din serviciile secrete și politicieni.Informația că denunțătorul lui Trump și colegii săi din CIA au complotat activ cu Democrații din Camera Reprezentaților înainte de a depune o plângere la inspectorul general aruncă în aer Statele Unite.

Potrivit The Federalist, care citează New York Times, denunțătorul aflat în centrul eforturilor Democraților de a declanșa procedura de destituire a președintelui Donald Trump s-a coordonat cu reprezentantul Partidului Democrat Adam Schiff (California) și cu personalul său, înainte de a depune plângerea.

Complotul cu Democrații

Potrivit surselor citate, denunțătorul și colegii săi din CIA au lucrat în mod „activ și exclusiv” cu Democrații, care au majoritate în Camera Reprezentanților după alegerile de mijloc de mandat. Ei și-au coordonat acțiunile înainte ca „avertizorul de integritate” să depună plângerea.

O astfel de înțelegere subterană, între membrii ai serviciilor secrete și politicieni de opoziție ridică serioase semne de întrebare, notează The Federalist. Așa că trebuie anchetat dacă denunțătorul a respectat procedurile federale care oferă protecție pentru avertizori, atunci când este vorba de angajații din comunitatea de informații a Statelor Unite.

„Înainte de a merge în Congres, ofițerul CIA a avut un coleg care a transmis acuzațiile sale unui avocat de rang înalt din agenție. Îngrijorat de felul în care se va desfășura procedura, ofițerul a contactat un asistent al Comisiei de Informații a Camerei, avertizându-l cu privire la acuzațiile aduse lui Donald Trump”, precizează sursa citată.

New York Times mai notează că avertizorul anti-Trump a trimis notificarea doar către Democrații din comisie. „Decizia denunțătorului de a oferi Democraților din comisie un avertisment rapid îl va arunca, cu siguranță, și mai mult pe domnul Schiff în centrul controversei”, se mai arată în materialul New York Times.

Legea a fost încălcată

Conform legii federale, avertizorii din serviciile de informații sunt obligați să raporteze orice acuzație de infracțiune către Inspectorul General al Comunității de Informații (ICIG), pentru a primi apoi protecție legală pentru dezvăluirile lor. Dar legea nu prevede niciun fel de protecție pentru angajații sau contractorii care ocolesc procesul cerut de lege și care apelează direct la Congres, și nu oferă nici căi de a dezvălui informații clasificate Congresului fără ca mai întâi să treacă prin ICIG.

Astfel, dacă denunțătorul sau vreun coleg al său transmite informații clasificate lui Schiff sau comisiei sale, persoanele respective ar putea fi suspuse răspunderii penale pentru divulgarea ilegală și neautorizată a informațiilor clasificate.

„Angajatul poate contacta direct comisiile de informații după depunerea unei reclamații la inspectorul general, dacă înainte de a face un astfel de contact furnizează directorului, prin inspectorul general, o declarație a denunțului care să notifice că intenționează să contacteze comisiile de informații (…) și obține acordul și urmează instrucțiunile directorului cu privire la felul în care să contacteze comisiile în conformitate cu practicile de securitate corespunzătoare”, specifică legea federală ICWPA, potrivit Tribuna.us, citat de evz.ro

Ce dovedește denunțul, de fapt?

Pe 25 septembrie, plângerea completă împotriva lui Trump, alături de stenogramele convorbirii dintre președintele SUA și cel al Ucrainei a fost declasificată și prezentată public. Dar documentul nu prezintă nicio dovadă că președintele ar fi comis fapte ilegale.

Documentul conține acuzații și zvonuri, o mare parte dintre acestea dovedindu-se deja false în comparație cu transcrierea reală a convorbirii telefonice din 25 iulie, dintre președintele american Donald Trump și președintele ucrainean Vladimir Zelensky.

Trump, care a promis și apoi aprobat desecretizarea convorbirii, a reacționat apoi violent cu privire la acuzațiile aduse de democrați, spunând că are loc o lovitură de stat. „Ajung la concluzia că ceea ce este pe cale să se întâmple nu este o procedură de destituire, este o LOVITURĂ DE STAT care urmăreşte să pună mâna pe puterea poporului, pe votul său, pe libertăţile sale, pe al doilea amendament (al Constituţiei), pe religia sa, pe armata sa, pe zidul său de la frontieră şi pe drepturile ce i-au fost date de Dumnezeu în calitate de cetăţean al Statelor Unite ale Americii!”, a scris Trump

A existat un complot și între servicii și Democrați?

Contactele dintre denunțător și Democrații din Congres, petrecut înainte de depunerea plângerii, ridică alte semne de întrebare. Cea mai importantă este dacă democratul Adam Schiff și personalul comisiei sale s-au coordonat cu ICIG în privința formelor de informare și de îndrumare care obligă transmiterea de informații originale pentru ca agenția să poată investiga corespunzător acuzațiile.

Între timp, au apărut noi dezvăluiri care arată că Schiff și personalul său s-au coordonat cu denunțătorul anti Trump ignorând legea sugerează. În plus, se pare că Adam Schiff nu a fost sincer cu privire la interacțiunile sale cu denunțătorul.

Dovada este faptul că, pe 28 august, cu aproape două săptămâni înainte ca ICIG să informeze procedural Congresul cu privire la „îngrijorări urgente”, Schiff a postat online acuzațiile denunțătorului, fără a divulga sursa. „Schiff știa și a mințit cu privire la asta”, a declarat un asistent GOP. „Inițiativa de destituire are o autenticitate la fel de mare ca și o bancnotă de trei dolari”.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ministrul Cîțu pune pe jar sute de mii de români. Prima Casă … cu greu

Ministerul Finanţelor, Florin Cîțu analizează, în acestă perioadă, dacă programul Prima Casă mai aduce beneficii ...