Acasă » CULTURAL » Expoziţie internaţională la Biblioteca Judeţeană Piatra Neamţ
thomplast

Expoziţie internaţională la Biblioteca Judeţeană Piatra Neamţ

Până la sfârşitul acestei luni, pe simezele Sălii Expo-Club „Victor Brauner“, precum şi pe cele ale Galeriei „Cupola” a Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” din Piatra Neamţ sunt prezente o parte dintre lucrările participante la Concursul şi expoziţia internaţională de arte plastice pentru copii „Piatra Neamţ Creativ”, ediţia a II-a. Vernisajul a fost organizat de Asociaţia culturală „Arte. Ro” din Piatra Neamţ, în parteneriat cu Primăria, cea care a asigurat şi finanţarea activităţilor. Proiectul este susţinut şi de Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu”, care asigură spaţiul necesar expunerii lucrărilor şi Palatul Copiilor din Piatra Neamţ.

 

Expoziţia reuneşte cele mai reuşite creaţii ale copiilor, realizate cu măiestrie de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, ce au fost selectate atent din cele peste 1.300 recepţionate din 42 de şcoli, licee şi cluburi din 19 de ţări – Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Serbia, Lituania, Letonia, Ucraina, Belarus, Polonia, Rusia, Turcia, Egipt, Malaezia, Thailanda, India, Hong Kong, China, România, Slovenia.

 

Premiul Gold Medal pentru 12 şcoli

Din cauza spaţiului limitat sunt expuse doar lucrările cele mai relevante ce reprezintă circa 20 % dintre lucrările care au obţinut premii speciale şi medalii de aur, la secţiunea – individual, colecţie per elev şi colecţie per şcoală. Temele concursului internaţional de artă plastică pentru copii au fost la alegere : „Desenează oraşul tău/Draw your city” sau „Flori / Flowers”. Picturile, desenele, colajele, lucrările de grafică au fost evaluate de un juriu competent şi exigent format din şapte membri, profesori de arte vizuale, bibliotecari şi muzeografi. 12 şcoli au primit Premiul Gold Medal pentru colecţiile de lucrări de excepţie expediate la concurs.
De asemenea, 36 elevi au primit Grand Prize for Individual Work, pentru lucrările originale, creative şi impecabil realizate tehnic, trimise la concurs. Pentru efortul lor creator şi pentru originalitate, 102 de elevi au primit Gold Medal Merit Class, iar alţi 168 copii au primit Single Selection Award, pentru picturile lor deosebite.
„Manifestarea se doreşte a fi o acţiune culturală dedicată copiilor şi artei acestora, proiectată spre a fi realizată anual, o celebrare prin lucrările micilor artişti a excelenţei în artele vizuale precum şi un îndemn spre a preţui mai mult pictura, natura, frumosul în general, o încercare de a construi prin copii, o lume mai colorată şi mai bună”, a spus Cristina S. Petrariu, reprezentantul Asociaţiei culturale „Arte. Ro”. Continuarea acestui proiect o constituie găzduirea la sfârşitul lunii iulie, timp de o săptămână, a 10 echipaje câştigătoare dintre cele premiate la Piatra Neamţ, în cadrul unui stagiu de lucru peisaj în plain-air, în situ, în spaţiul extrem de ofertant vizual al Pieţei Curtea Domnească.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Bărbat din Sirețel prins conducând o mașină după ce a consumat alcool

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au depistat, pe DJ 281, în ...