Acasă » CULTURAL » Festivalul One World România va aborda cei 30 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989

Festivalul One World România va aborda cei 30 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului de film One World România, care se va desfăşura între 15 şi 24 martie, în Bucureşti, va avea ca temă cei treizeci de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

Prima zi a evenimentului, 15 martie, va fi marcată de spectacole şi de o dezbatere.
 
Piesa “An Tan Tina”, realizată de Nicoleta Lefter, va avea două reprezentaţii la Palatul Univers, de la ora 17.00, respectiv ora 22.00. Aceasta este creată după cartea “Fals tratat de manipulare”, scrisă de Ana Blandiana, ce reprezintă o paralelă între tipul de manipulare folosit în prezent şi cel din comunism. Spectacolul va mai fi pus în scenă şi pe 16, 18, 20, 22 şi 24 martie.
 
De la ora 20.00, la Mezanin, va avea loc o dezbatere care abordează mişcările civice şi primele partide de opoziţie apărute după 1990. La aceasta vor participa Ana Blandiana, Radu Filipescu, Mona Muscă, Smaranda Enache şi Radu Vancu. La orele 19.00 şi 21.00 vor avea loc, la Salonul de Proiecţie, programe tematice care abordează producţia studioului de film “Alexandru Sahia” în contextul anului 1989, dar şi în anii imediat următori.

 
Evenimentele din decembrie 1989, dar şi din anii care au urmat vor fi abordate din numeroase perspective, precum cele politice, de intimitate şi de sexualitate şi de istorie şi arhitectură. Printre temele abordate în festivalul de film se vor număra schimbările constituţionale, aderarea României la Uniunea Europeană, începuturile industriei de publicitate din România, dezincriminarea homosexualităţii, casele demolate şi cele rămase în picioare în urma experimentelor sociale la care a fost supus Bucureştiul şi arhitectura postbelică în peisajul actual.
 
Biletele şi rezervările pot fi făcute pe site-ul oficial al festivalului One World Romania, dar şi pe site-ul eventbook.ro.
 
Sursa www.mediafax.ro

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Scandal pentru mormântul lui Carol al II-lea! Cum a încercat nepotul regelui să blocheze ceremonia de reînhumare

Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, a încercat să blocheze reînhumarea bunicului său, supărat ...