Acasă » REGIONAL » Moldova » Fonduri alocate de primărie pentru școlile din Pașcani
nomad

Fonduri alocate de primărie pentru școlile din Pașcani

Conducerea Municipiului Pașcani a răspuns permanent solicitărilor venite din partea școlilor prin alocare de fonduri suplimentare pentru investiții, dotări, reparații curente, pentru competiții, concursuri și proiecte în desfășurare.

Școlile nu înregistrează datori la utilități și alți furnizori cât timp la conducerea orașului este domnul primar Dumitru Pantazi.
Sunt bani prin finanțarea complementară pentru acoperire cheltuielilor fără să fie datorii la utilități. Vorbim aici de 2,4 milioane de lei, anual. Banii alocați sunt gestionați de directorii intituțiilor educaționale.
De exemplu, anul trecut peste 2,5 milioane de lei s-au investit în centrale termice și rețele pentru toate școlile, dintre care 1,5 milioane de lei s-au acordat pentru achitarea facturilor la gaz.

Prin cadrul unui Proiect cu fonduri europene, școlile de învățământ din suburbii au internet de mare viteză. De asemenea, sunt accesate fonduri europene pentru Creșa nr 1, Grădinița nr 2, Școala “Iordache Cantacuzino”, Colegiul CF Unirea și pentru a construi o nouă grădiniță. De opt ani de zilei, Primăria Municipiului Pașcani acordă burse sociale, de merit, de studiu, suma acordată fiind de 1.666.000 lei. Sunt premiați, anual, elevii cu rezultate deosebite la învățătură, șefii de promoție și cei care au reușit cu media generală maximă la examenele naționale. Sumele acordate sunt de peste 450.000 lei. Atenția unei administrații locale se îndreaptă pe mai multe planuri: de la înfrumusețarea orașului până la investiții și realizări, totul pentru confortul cetățeanului.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Mircești (parțial)

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație ...