Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | Noi investiții în comuna Hărmănești. Proiect pentru 10 km de asfalt. Licitații în curs pentru alte obiective
thomplast

FOTO | Noi investiții în comuna Hărmănești. Proiect pentru 10 km de asfalt. Licitații în curs pentru alte obiective

Seria investițiilor din comuna Hărmănești continuă. O parte din obiectivele propuse de primarul Ioan Secrieru au fost finalizate, altele sunt în prag de a fi terminate dar sunt și proiecte noi ce urmează a fi implementate în localitate. O radiografie scurtă făcută de edilul șef privind situația investițiilor din Hărmănești arată faptul că localitatea a beneficiat de fonduri importante pentru dezvoltare. S-au folosit bani de la Bugetul local dar mai ales fonduri guvernamentale.

„Avem în derulare lucrări de canalizare pe satul Boldești și Hărmăneștii Vechi. Lucrările sunt realizate în proporție de 30% și sunt finanțate din fonduri PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală – n.r.). Valoarea investiției este de 4.700.000 lei. După finalizarea proiectului va exista canalizare în toată comuna. În proporție de 99% ne aflăm și cu aducțiunea de apă.

Am finalizat și activitatea de schimbare a vechilor lămpi de iluminat public cu surse de iluminat de tip LED. Este vorba despre 300 de lămpi pentru care s-a folosit o sumă de 5,2 miliarde de lei vechi. O altă investiție care ne bucură că reușim să o finalizăm înainte de termen este Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi. Cred că până la sfârșitul lunii octombrie va fi gata. Pentru reabilitarea și modernizarea ei a fost necesară o sumă de 18 miliarde de lei vechi, fără TVA”, ne-a declarat primarul comunei Hărmănești, Ioan Secrieru.

 

Cămin Cultural modern

Secrieru a mai spus că în luna octombrie se termină și cu reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din satul Hărmăneștii Vechi. La acest obiectiv cultural mai este necesar să se monteze tâmplăria și alte mici retușuri.

”Tot în acest sat, din Bugetul local, s-a alocat 5 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea unei lungimi de 1 km de drum. La acest capitol avem făcută o documentație și am și depus-o la Fondul Național de Dezvoltare și Investiții, pentru a accesa suma necesară în vederea asfltării a 10 km de drum comunal. Așteptăm un răspuns de la ei și în cazul în care vom intra la finanțare atunci comuna Hărmănești va avea toate străzile asfaltate.

Un alt lucru important este că scoatem la licitație proiectul ce face referire la realizarea unui Centru de zi. Investiția se ridică la o sumă de 17 miliarde de lei vechi și va fi realizată în satul Hărmăneștii Vechi”, a mai declarat primarul din Hărmănești.

De precizat faptul că în curând în curtea primăriei va ajunge un buldoexcavator în valoare de 75.000 euro. Banii sunt obținuți prin Grupul de Acțiune Locală Siret – Moldova din care localitatea face parte. ”Utilajul ne va folosi la deszăpeziri sau la alte lucrări necesare pe raza comunei”, a conchis Ioan Secrieru, primarul comunei Hărmănești.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...