STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » EVENIMENT » FOTO | Patru cutii de detergent pline cu cannabis. Două persoane reținute de DIICOT Iași

FOTO | Patru cutii de detergent pline cu cannabis. Două persoane reținute de DIICOT Iași

Comunicat. La data de 7 iulie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane, după ce acestea au ridicat de la o societate de transport un colet, ce conținea 4 cutii de detergent, în care erau disimulate aproximativ 2 kilograme de cannabis.  

Din cercetări a rezultat faptul că, la începutul lunii iulie 2021, persoanele bănuite ar fi  procurat, din Spania, o cantitate de cannabis, pe care ar fi introdus-o pe teritoriul României, prin intermediul unei societăți de transport colete. La aceeaşi dată, procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore, a celor două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Astăzi, 8 iulie, persoanele reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ASF: Fondurile de pensii private obligatorii sunt în creştere

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la ...