Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | Premiul I pentru elevii de la Colegiul „Unirea” la Concursul de Creativitate Mecanică “Dumitru Mangeron”
pmp

FOTO | Premiul I pentru elevii de la Colegiul „Unirea” la Concursul de Creativitate Mecanică “Dumitru Mangeron”

C.P. Uniriștii, din nou, cei mai buni la Concursul de Creativitate Mecanică “Dumitru Mangeron”
Inspirați de pasiunea manifestată de renumitul om de știință, profesorul doctor docent Dumitru Mangeron care a promovat stimularea creativitatii în învatamântul tehnic, uniriștii au răspuns mereu cu promptitudine la participarea într-un concurs care promovează entuziasmul, inventivitatea si dragostea fata de studiul disciplinelor din domeniul mecanicii.
In acest an, în cadrul ediției a XIII-a a competiției, ce s-a desfășurat pe 12 mai la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Colegiul “Unirea” s-a numărat printre coorganizatorii concursului, alături de Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iaşi si Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni.
Colegiul “Unirea” a obținut, deja ca o tradiție, același binemeritat Premiu I, in cadrul competiției pe echipe cu un punctaj spectaculos de 93,40 puncte.
Echipajul a fost alcătuit din elevii: Ababei Andrei, clasa a IX-a, Măriuța Rareș, clasa a X-a, Luca Mihai, clasa a XI-a și Munteanu Iulian, clasa a XII-a.
Menționăm cu mândrie ca elevul Munteanu Iulian, din clasa a XII-a, a obținut locul I și individual, la competiția elevilor de clasa a XII-a, câștigând totodată și admiterea la facultate.
Dar și ceilalți elevi care au făcut parte din echipă vor putea fi studenți fără examen de admitere când vor ajunge în clasa a XII-a, cu condiția promovării Bacalaureatului.
Elevii noștri au fost coordonați și îndrumați către acestă minunată reușită de o frumoasă echipă de profesori, alcătuită din: doamna profesor Maria Luchian, doamna profesor Aurora Nistor, doamna profesor Mioara Petrescu și doamna profesor Mihaela Scorpan.
La competiție au participat 12 echipaje, de la licee de profil tehnic din mai multe județe ale țării. Concursul a reunit elevi din clasele IX – XII, profil tehnic, din liceele tehnice din Iași și județele învecinate, fiecare liceu participând la concurs cu o echipă formată din 4 elevi, câte unul din fiecare an de studiu. Participanții au susținut 3 probe: o probă teoretică pe echipe, o proba practică pe echipe de imaginaţie și creativitate, precum și o probă teoretică, susţinută numai de elevii de clasa a XII-a, membri ai echipelor participante.
Profesor Iuliana Gordin
Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...