Acasă » REGIONAL » Moldova » De Zilele Romanului, se pot vizita serele, microhidrocentrala, Casa Bunicilor, biblioteca și grădina zoo
pmp

De Zilele Romanului, se pot vizita serele, microhidrocentrala, Casa Bunicilor, biblioteca și grădina zoo

În urma mediatizării programului pentru ediția a VIII-a a Zilelor municipiului Roman, mai mulți romașcani s-au înscris pentru a lua parte la vizitele organizate la câteva dintre obiectivele aflate în subordinea Primăriei Roman. Dacă în sediul administrativ sau în instituțiile subordonate, accesul este oricum liber, luni, pe 15 mai, în a doua zi de sărbătoare a Zilelor Romanului, se pot vedea și obiective la care nu oricine are acces, cum ar fi serele, microhidrocentrala, biblioteca, Casa Bunicilor și grădina zoo (momentul în care sunt hrănite animalele și păsările din Parcul municipal).

„Continuă înscrierile pentru organizarea unor vizite la obiectivele din subordinea administraţiei publice locale, cu prilejul ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Roman. Luni, 15 mai, este Ziua porţilor deschise, prilej cu care romaşcanii, indiferent de vârstă, se pot înscrie să viziteze următoarele obiective: Microhidrocentrala, Biblioteca George Radu Melidon, grădina zoo din Parcul municipal, serele şi Casa Bunicilor. Înscrierile se pot face în cursul acestei săptămâni, între orele 08.00 şi 16.00, la numerele de telefon: 0233.732.263 sau 0785.257.293, precum şi la adresa de e-mail: [email protected], unde trebuie să ne oferiţi datele de contact (nume şi prenume şi număr de telefon) şi să ne spuneţi care dintre obiective doriţi să le vizitaţi. La finele săptămânii, după centralizarea tuturor celor care s-au înscris la această activitate se va face cunoscut şi programul în detaliu pentru fiecare obiectiv în parte”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Până la acest moment, cele mai multe înscrieri s-au făcut pentru vizite la Microhidrocentrala de pe râul Moldova, unde romașcanii pot avea acces în interior, pentru a vedea cum funcționează instalațiile. Interes există și pentru sere, acolo unde se poate vedea ce semințe sunt plantate aici și care, mai apoi, sunt mutate în spațiile verzi din municipiu. Un grup de elevi de la Școala „Calistrat Hogaș” va face o vizită la Casa Bunicilor, acolo unde și persoanele de vârsta a treia găzduite aici vor oferi momente artistice vizitatorilor. La Bibliotecă, cei care vor pătrunde în clădirea renovată și consolidată în urmă cu un an vor putea vizita inclusiv turnul, unic în Moldova.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...