Acasă » Administratie » FOTO | Primarul Constantin Cojocaru aduce dezvoltare și modernizare în comuna Miroslovești: Proiecte realizate și planuri pentru viitor 
pmp

FOTO | Primarul Constantin Cojocaru aduce dezvoltare și modernizare în comuna Miroslovești: Proiecte realizate și planuri pentru viitor 

Primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru a reușit în acest mandat să implementeze proiecte în valoare de câteva zeci de milioane de lei. Mai precis, o sumă de 35, 2 milioane de lei a fost investită în modernizare drumuri locale; în puntea pietonală de peste râul Moldova – sat Verșeni; înființare sistem de supraveghere video; înființare spații de recreere și reabilitare teren de sport în Soci și Miroslovești; modernizare iluminat public stradal; extindere rețea gaz metan; înființare parc de recreere în satul Verșeni; reabilitare și extindere Dispensar Medical corp A și B; modernizare și dotare Cămin Cultural din satul Miroslovești; modernizare și dotare cămin cultural din satul Soci și Construire platformă comunală de gunoi de grajd.  

„Avem în lucru proiectul privind îmbrăcămintea bituminoasă ușoară pe drumurile de interes local în lungime de 7,5 km în valoare de 6,7 milioane de lei. Avem dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a unităților de învățământ în sumă de 1,2 milioane de lei. De asemenea se amenajează piste pentru circulația bicicletelor cu o finanțare de 1 milion de lei și realizarea unui Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii de 2,1 milioane de lei. Tot legat de educație lucrăm la reabilitarea școlilor din satele Soci și Verșeni cu o valoare totală a investiției de 5,6 milioane de lei. Pentru că vrem să nu apelăm la alte firme și să reușim să realizăm noi cât mai multe prin forțe proprii, mai ales că sunt costuri mai mici, am decis să înnoim parcul de utilaje auto de la primărie și am alocat în acest sens suma de 295.000 lei”, a explicat primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru.

Proiectele de viitor

Pentru viitorul apropiat, primarul PSD din fruntea comunei are în vedere să construiască o nouă primărie. Deja a făcut demersuri în acest sens și sunt promisiuni guvernamentale că va primi finanțare. Suma necesară este de circa 10,8 milioane de lei. Se va continua cu reabilitarea și modernizarea drumurilor locale afectate de calamități, fiind depus proiect în valoare de 6 milioane de lei și tot cu aceeași valoare se va realiza și construcția unei săli de sport.

„Mai avem în vedere și realizarea unui Centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice. Proiectul are trecută o sumă de 7,4 milioane de lei. De asemenea, se va înființa un parc fotovoltaic pentru iluminatul public și instituțiile publice cu o valoare de 900.000 lei. Astfel reducem cheltuielile la facturile cu energia.

Dezvoltarea serviciilor sociale integrate pentru vârstnici este un alt proiect care necesită suma de 8,5 milioane de lei. Desigur, nu uităm de utilități acolo unde este nevoie de extindere. La rețeaua de canalizare a fost prinsă o sumă de 29,8 milioane de lei. Iar spre final achiziționăm un microbuz școlar de 250.000 lei. Continuăm investițiile pentru comuna noastră, pentru dezvoltare”, a încheiat primarul Constantin Cojocaru.

Galerie FOTO:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...