Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | „Traiască România dodoloată!” – activități dedicate zilei de 1 DECEMBRIE la Todirești
nomad

FOTO | „Traiască România dodoloată!” – activități dedicate zilei de 1 DECEMBRIE la Todirești

COMUNICAT. Românașii clasei pregătitoare de la Școala Primară nr 2 Todirești, loc Todirești, au simțit românește, sărbătorind prin cântec, vers și voie bună, ziua de 1 Decembrie, ziua României!
Au răspuns invitației noastre domnul viceprimar al Primăriei Todirești George Onofrei, domnul învățător Bocan Dumitru, d-na referent cultural Oana Damaschin, d-na prof înv. primar Puiu Luminița și nenea Dumitru Lăcătușu, un om demn care a trăit o parte a copilăriei în al doilea Război Mondial și care le-a povestit copiilor că România s-a făurit cu mari jertfe, cu viața a zeci și sute de mii de viteji. Copilașii au înteles că suntem urmașii unor oameni iubitori de neam și țară și istoria noastră este o lecție de viață, voință, eroism și iubire.
În spiritul păstrării obiceiurilor și tradițiilor românești, în cadrul aceleași activități, a avut loc o secvență comună părinți-copii. Aceștia au confecționat stegulețe și au pictat căni de ceramica de Horezu.
Slăvim țara și eroii ei, din toate inimioarele noastre!
La multi ani, Romania!

Consilier educativ, Prof inv primar
Covasneanu Adina

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rețea uriașă de trafic de migranți descoperită în România prin operațiunea Great Expectations. Sumele plătite pentru un drum în Europa

Poliţiştii de frontieră și DIICOT au identificat un grup organizat specializat în trafic de migranţi, grupa ...