Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | VIDEO | În câteva săptămâni, cetățenii din Comuna Mogoșești-Siret se vor putea branșa la rețeaua de gaze naturale

FOTO | VIDEO | În câteva săptămâni, cetățenii din Comuna Mogoșești-Siret se vor putea branșa la rețeaua de gaze naturale

Proiectul este extrem de important pentru confortul cetățenilor din Comuna Mogoșești-Siret. Primarul localității Damian Butnariu a reușit să parcurgă toate demersurile pentru ca localitatea să dispună, pe lângă aducțiune de apă, și de gaze naturale.

Un proiect în acest sens pentru înființare și distribuție de gaze naturale a fost realizat cu greu, dar efortul a meritat. La ora actuală conducta se află la aproximativ 400 m de localitate, dinspre Luncași spre sat, urmând ca în curând prima locuință din comună să fie racordată la gaz.

 „A fost o muncă destul de grea, dar a meritat pentru că în cele din urmă am reușit să duc și acest obiectiv până la capăt. Pentru aducțiunea de gaze în Comuna Mogoșești Siret s-au făcut eforturi deosebite. Ne aflăm acum într-un moment în care mai sunt 400 de metri până când conducta de transport gaze naturale va ajunge în localitatea noastră. Este o realizare foarte importantă, un proiect pe care ni l-am dorit cu toții. Planul meu rămâne același: să investesc în utilități publice pentru ca localnicii să dispună de un confort ca la oraș, să avem străzi asfaltate și un alt lucru pe care îl consider extrem de necesar pentru comuna noastră este să investesc în școli, săli de sport, cămine culturale și alte obiecte de cult pentru copiii comunei. Ei sunt viitorul și cred că este absolut necesar să le oferim facilități pentru un trai mai bun, aici, acasă. Avem tineri plecați la muncă peste hotare și îi așteptăm cu bucurie să se întoarcă înapoi, unde s-au născut și au crescut și unde își pot crește copiii cu mândrie”, spune primarul Damian Butnariu.

”Este greu, nu este ușor să faci proiecte sau administrație mai ales când banii de la bugetul comunei nu sunt suficienți, dar am încredere că voi duce la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus și că voi menține același ritm de dezvoltare astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem beneficia de toate facilitățile la care are acces un cetățean european. O mare parte din proiectele mele se văd, iar altele sunt în curs de finalizare”, a declarat pentru Jurnalul Regional, primarul comunei Mogoșești Siret.

Pentru a reduce din costuri privind branșarea la rețeaua de gaze naturale, Damian Butnariu încearcă să atragă fonduri extrabugetare.

”Încercăm reducerea costurilor la minim și astfel căutăm soluții și este posibil să obținem niște fonduri europene în acest sens. Facem demersuri și pentru a obține finanțare de la Guvern, însă toate demersurile necesită timp, deoarece sunt documentații care trebuie să fie întocmite, pași conform legii care trebuie urmați, dar cu răbdare vom reuși să obținem tot ceea ce ne-am propus. Cei care dispun de bani, după ce va ajunge rețeaua de gaze în comună, se pot branșa oricând. ”, a mai spus Damian Butnariu.

https://www.youtube.com/watch?v=j864Kv7ltr0&feature=youtu.be

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...