Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | VIDEO | Investiții de 1.430.000 euro, prin GAL CODRII Pașcanilor, în cele cinci comune componente: Moțca, Cristești, Miroslovești, Tătăruși și Stolniceni Prăjescu
nomad

FOTO | VIDEO | Investiții de 1.430.000 euro, prin GAL CODRII Pașcanilor, în cele cinci comune componente: Moțca, Cristești, Miroslovești, Tătăruși și Stolniceni Prăjescu

Reprezentanții a cinci comune componente Grupului de Acțiune Locală (GAL) Codrii Pașcanilor au reușit să atragă fonduri substanțiale pentru diferite investiții în localitate. În cursul zilei de ieri, la Căminul Cultural din Moțca, a avut loc „Conferința de presă privind stadiul implementării strategiei de dezvoltare locală 2014-2020”. La eveniment au luat parte reprezentanții celor cinci comune ce fac parte din GAL, tineri antreprenori care au beneficiat de fonduri pentru dezvoltarea afacerilor ce le dețin cât și invitați ai Direcției Agricole Județeane sau ai Centrului Regional de Dezvoltare.

Conferința a fost condusă de către Cristi Aioanei iar prezentarea strategiei de dezvoltare locală a fost făcută de managerul proiectului, Sava Emilia A urmat o serie de discursuri ținute de către cei implicați în proiect. Primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă – președinte GAL Codrii Pașcanilor a vorbit despre dificultățile pe care le-a avut încă de la începutul înființării Grupului de Acțiune Locală cât și pe parcurs. Edilul șef local s-a arătat însă mulțumit de faptul că s-a reușit să se atingă obiectivele propuse și că fiecare localitate a obținut finanțarea dorită.

Primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub a felicitat și mulțumit echipei tehnice, managerului și președintelui pentru implicare. Iosub a vorbit și despre importanța fondurilor ce urmează a fi atrase în următoarea etapă a GAL-ului, 2021 – 2027. Primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru a venit cu completări în discursul ținut precizând că fondurile atrase prin această Asociație vine ca o completare a celoraltor fonduri europene sau guvernamentale. Deși nu face parte din acest GAL, la eveniment a luat parte și primarul comunei Valea Seacă, Gheorghe Băiceanu care i-a felicitat pe cei implicați în proiect pentru rezultatele obținute.

Spre final a urmat un spectacol artistic de colinde susținut de talentele locale din comuna Moțca. Asociația Grupului de Acțiune Locală “CODRII PAȘCANILOR”, reprezintă un parteneriat de tip public-privat format din membrii care cuprind reprezentanți din teritoriul parteneriatului sau cu responsabilitate în teritoriul parteneriatului. Asociația cuprinde un teritoriu alcătuit din 5 comune (16 sate) ce au vecinătate directă, amplasate geografic, de la nord la sud astfel: Comuna Tătăruși, Comuna Cristești, Comuna Moțca, Comuna Mirosloveşti, Comuna Stolniceni-Prăjescu. Scopul asociației este dezvoltarea durabilă a comunitaților din zona Regiunea Nord-Est și adiacentă acesteia. Realizarea obiectivelor stabilite prin S.D.L. și anume lupta împotriva sărăciei și a excluderii sociale, producția de bunuri și servicii durabile și protecția mediului. S-a reușit ca cele 5 comune componente să beneficieze de o sumă totală de 1.430.000 euro.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Malul lacului Peștișorul, în consolidare. Începe reabilitarea bazinului

Lacul Peștișorul intră în consolidare. Conducerea Primăriei a anunțat faptul că prin Serviciul de Gospodărie ...