Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | VIDEO | Slujbă de sfințire la Dispensarul modern din Mogoșești Siret. De luni va fi dat în folosință

FOTO | VIDEO | Slujbă de sfințire la Dispensarul modern din Mogoșești Siret. De luni va fi dat în folosință

Proiectul privind amenajarea dispensarului în comuna Mogoșești Siret a fost finalizat iar în urmă cu câteva zile a fost inaugurat de către oficialitățile locale. Evenimentul nu a fost unul pompos ci a constat în sfințirea clădirii și tăierea panglicii inaugurale.

Au luat parte primarul Damian Butnariu alături de angajați din primărie, consilieri locali și un sobor de preoți care au oficiat o slujbă de sfințire a imobilului.

Au participat preoții din comună, pr. Mihai Croitoru din parohia Muncelul de Sus, pr. Ștefan Bortă din parohia bisericii catolice Mogoșești Siret, pr. Nicolae Bălăcianu din biserica orodoxă Mogoșești Siret și protopopul municipiului Pașcani, Pavel Postolache.

„Am reușit să finalizăm și acest proiect care vine în sprijinul tuturor cetățenilor din comuna noastră. Zilele trecute a avut loc slujba de sfințire a obiectivului, oficiată de către preoții noștri și protopopul municipiului Pașcani, Pavel Postolache. Ca urmare, începând cu ziua de luni se va da spre folosință. Am discutat deja cu cei doi medici care vor lucra aici iar după ce vor termina de aranjat cabinetele din punct de vedere medical vor deschide ușile pacienților”, a declarat pentru Jurnalul Regional primarul comunei Mogoșești Siret, Damian Butnariu.

Amintim faptul că obiectivul a primit finanțare prin programul guvernamental PNDL II, fiind vorba despre o sumă de 421.000 lei – contribuție de la Stat și circa 100 000 lei fonduri de la bugetul local al comunei. Dispensarul este modern, la standarde europene și dispune de sală de așteptare pacienți, cabinete medicale, grupuri sanitare pacienți și personal, sală de tratament, etc.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...