Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită  la Colegiul „Unirea”
pmp

FOTO | Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită  la Colegiul „Unirea”

 

C.P.  Astăzi, 23 ianuarie 2018, la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea“ s-a desfășurat activitatea „România mică – un pas spre România mare”, activitate care este inclusă în proiectul educațional „Unitatea Națională – un vis împlinit”, proiect derulat pe parcursul anului de Catedra de Istorie, dar care face parte și din proiectul județean derulat de Inspectoratul Școlar Județean Iași intitulat „Centenar în școala ieșeană“.

Activitatea și-a propus sărbătorirea celor 159 de la unirea Moldovei cu Țara Românească, eveniment care se află la baza formării statului modern român.

Programul prezentat a avut două părți, una științifică și una artistică.

Componenta științifică a presupus organizarea concursului de istorie intitulat „Unirea Principatelor Române“, în cadul căruia au participat echipaje formate din câte doi elevi din clasele a X-a ale colegiului. În cadrul concursului, elevii prezenți în public au asistat la enumerarea momentelor care au dus la unirea Principatelor, însemnând toate realizările înfăptuite de-a lungul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Partea științifică a fost completată și de o prezentare Power Point cu titlul „24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, pe holul școlii este amenajată expoziția permanentă intitulată „24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române”.

Componenta artistică a presupus intonarea de cântece patriotice și populare interpretate de corul școlii.

Coordonatorii acestei activități au fost profesorii Bugioeanu Gabriel și Spataru Ioan Mugurel.  

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

 

 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...