Acasă » LIFESTYLE » Fructul exotic care nu trebuie să lipseacă din meniul zilnic. Rețeta minune dezvăluită de nutriționistul Mihaela Bilic

Fructul exotic care nu trebuie să lipseacă din meniul zilnic. Rețeta minune dezvăluită de nutriționistul Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic este foarte cunoscută, mai ales pentru recomandările sale în legătură cu o alimentație care este benefică organismului uman. Medicul Mihaela Bilic spune că avocado este fructul exotic care, prin conținutul lui bogat în nutrienți, poate înlocui cu succes uleiul, untul și margarina, scrie EVZ.ro.Multitudinea de substanțe nutritive fac din acesta un aliment potrivit chiar și pentru bebeluși, deoarece este moale, ușor de digerat și are vitamine necesare unei dezvoltări armonioase.

„Avocado, fructul de unt. Deși este fructul exotic al unui arbore din America de Sud, avocado este mai degrabă un oleaginos din punct de vedere nutritiv. Conținutul lui bogat în grăsimi îl califică drept o alternativă la ulei sau unt. Poate fi consumat ca atare, proaspăt, în salate, ca ingredient pentru sandvișuri sau în tradiționalul guacamole. Avocado a cucerit în ultimii ani tot mapamondul, gustul lui de nucă verde și consistența cremoasă sunt pe placul multor consumatori. Dpdv nutritiv are o mulțime de avantaje: conținut mare de fibre , acizi grași mono-nesaturați, vitamina E din belșug și vitamina K(atenție pentru cei cu medicație anticoagulantă!)

Porția corectă este de 100g (adică jumătate de fruct și conține: 2g proteine, 9g glucide, 15g grăsimi, 7g fibre și 150cal? În plus are fitosteroli care scad colesterolul din sînge și antioxidanți similari cu cei din broccoli.

Guacamole este celebra pastă făcută din avocado cu ceapă, usturoi, roșii, pătrunjel/coriandru și ardei iute . Este un sos delicios nu doar pentru chips-uri, ci și pentru legumele proaspete, brânzeturi sau preparatele din pește și carne.

Concluzia: avocado este pe cât de versatil, pe atât de nutritiv. Singura grijă trebuie să fie legată de cantitate, pentru că în alimentația noastră avocado nu are rol de fruct, ci rol de unt-fie el și vegetal

Citește mai mult pe EVZ.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Polițiștii ieșeni au reținut 5.918 permise de conducere în anul 2020. Bilanț pe anul 2020

Comunicat. În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, din anul 2020, cu privire ...