Acasă » LIFESTYLE » Fructul surprinzător care curăţă sistemul digestiv şi te face mai fericit

Fructul surprinzător care curăţă sistemul digestiv şi te face mai fericit

Aceste fructe sunt o sursă naturală de fibre solubile și insolubile şi antioxidanți care ajută şi curăță sistemul digestiv, îmbunătățesc funcția creierului și starea emoțională. Mai mult, pot fi utilizate şi în domeniul cosmetic pentru îngrijirea tenului, a pielii şi părului.

Prunele, căci despre ele vorbim, pot face magie în organism! Ele ne pot ajuta să slăbim, să ne îmbunătățim digestia, vederea, să menținem sângele și oasele sănătoase şi multe altele.

Interesant este faptul că aceste fructe au mai multe calități pozitive când sunt deshidratate, decât proaspete. De aceea pot fi o opțiune sănătoasă atunci când avem pofta de ceva dulce, fără a ne afecta silueta.

Prunele uscate sunt o sursă naturală de fibre solubile și insolubile care susțin curățarea regulată a intestinului, accelerează procesul metabolic și îmbunătățesc permeabilitatea intestinală, echilibrează sistemul digestiv, ajută la absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumăm, elimină excesul de lichid din organism.

Glucoza și vitaminele B conținute în prunele uscate ajută la îmbunătățirea memoriei și la creșterea activității creierului, a capacității de concentrare și la dezvoltarea perseverenței.

Un alt avantaj al prunelor uscate constă în reducerea probabilității dezvoltării depresiei și a progresiei acestei afecțiuni, iar starea emoțională și psihologică a unei persoane revine la normal. Mai mult, pe lângă efectul pozitiv asupra inimii și a sistemului nervos, prunele uscate sunt un excelent agent antibacterian care elimină microorganismele dăunătoare din organism.

Cum se consumă prunele uscate

Potrivit nutriționiștilor se recomandă consumul zilnic a 4-6 prune uscate. Dacă nu ați inclus înainte acest fruct deshidratat în dieta voastră, atunci este benefic să începeți cu câteva fructe și după un timp (o săptămână sau două) puteți crește volumul.

Clătiți-le bine înainte de a le mânca (puteți chiar să le înmuiați în apă timp de câteva ore pentru a le hidrata sau a elimina substanțele care au fost folosite la uscare).

Prunele uscate se pot adăuga în anumite băuturi pentru a le spori aroma.

Ce contraindicații au prunele?

Prunele sunt bogate în oxalați, care se pot acumula și cristaliza, ceea ce înseamnă că e indicat să fie evitate de persoanele care au probleme renale sau la nivelul vezicii biliare. Cere sfatul medicului tău legat de consumul de prune dacă te afli în una dintre aceste situații. Citeşte mai mult pe antena3.ro.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Peste 200 de intervenții ISU pe raza județului Iași, în doar câteva zile

ÎPotrivit reprezentanților ISU Iași, în perioada 29.11 – 05.12.2022, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului ...