Acasă » IT / Stiinta » Google, actualizare importantă pentru Android: sistemul de operare primește integrarea inteligenței artificiale Gemini 
pmp

Google, actualizare importantă pentru Android: sistemul de operare primește integrarea inteligenței artificiale Gemini 

Google a anunțat la evenimentul I/O 2024 că va adăuga funcționalitatea chatbotului Gemini direct în Android. Funcția face parte din sistemul de operare Android, permițând o utilizare mai eficientă și mai inteligentă a aplicațiilor.

Una dintre cele mai interesante caracteristici noi este suprapunerea Gemini, care se poate așeza deasupra aplicațiilor utilizate. Aceasta permite realizarea de acțiuni contextului. De exemplu, utilizatorii vor putea insera rapid imagini generate în Gmail și Google Messages sau pune întrebări despre videoclipuri YouTube direct din cadrul aplicației. Google afirmă că această funcționalitate va fi disponibilă pentru „miliarde” de videoclipuri, iar o unealtă similară va fi disponibilă și pentru fișierele PDF.

Gemini aduce o integrare completă, care permite utilizatorilor să obțină informații relevante fără a fi nevoie să schimbe aplicațiile. Aceasta tehnologie va facilita realizarea de sarcini complexe, cum ar fi rezolvarea problemelor de matematică și fizică, fiind de mare ajutor pentru elevi.

Perspective viitoare

Google prevede o integrare viitoare a Gemini cu diverse aplicații populare, cum ar fi Uber și DoorDash, extinzând astfel posibilitățile utilizatorilor. Compania consideră că aceasta este doar începutul modului în care inteligența artificială pe dispozitiv poate schimba funcționalitatea telefoanelor.

Funcționalitatea de căutare pe internet va primi, de asemenea, un impuls datorită integrării Gemini. Utilizatorii vor putea încadra orice întrebare pe telefon și vor primi răspunsuri relevante direct în aplicație, fără a fi necesar să schimbe între ele.

Sursa: Ziare.com

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...