Acasă » REGIONAL » Iasi » Groapa de gunoi de la Ţuţora riscă să fie închisă!
pmp

Groapa de gunoi de la Ţuţora riscă să fie închisă!

Comisarii Gărzii de Mediu Iaşi declară război societăţii Salubris pentru modul în care este gestionată groapa de gunoi de la Ţuţora * în ultima lună, reclamaţiile cu privire la activitatea societăţii au curs pe adresele Instituţiei Prefectului şi Gărzii de Mediu, fiind anunţate controale amănunţite * comisarii iau în calcul inclusiv suspendarea activităţii singurei gropi conforme pentru depozitarea deşeurilor la nivelul judeţului Iaşi.
Zeci de sesizări au ajuns în ultimele zile pe masa prefectului Judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, şi pe adresa Gărzii de Mediu Iaşi cu privire la activitatea societăţii Salubris în zonele de agrement, în special modul în care este gestionată groapa de gunoi de la Ţuţora. Deşi autorităţile încă sunt rezervate în furnizarea detaliilor cu privire la natura problemelor semnalate, conducerea Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi ia în calcul inclusiv suspendarea activităţii gropii de gunoi de la Ţuţora. „Există o problemă urgentă legată de groapa de gunoi de la Ţuţora, unde au existat mai multe reclamaţii, iar dacă problemele nu vor fi rezolvate se poate ajunge la suspendarea activităţii gropii”, a declarat ieri comisarul şef Gheorghe Bacuşcă, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Doar că instituţia Gărzii de Mediu este paralizată în această perioadă de o grevă generală care întârzie controalele la groapa de gunoi gestionată de Salubris. O asemenea decizie ar putea paraliza întreaga activitate de colectare şi depozitare, deoarece pe raza judeţului Iaşi nu mai există alte puncte de depozitare conforme.Vor urma controaleMai multe reclamaţii privind activitatea Salubris au ajuns şi în atenţia prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marian Şerbescu, s-a arătat îngrijorat de situaţie, însă dă asigurări că nu se va ajunge în situaţia suspendării activităţii gropii, având în vedere efectele pe care această decizie le-ar putea avea. Totodată, se are în vedere şi faptul că este vorba despre un proiect european. „Nu cred că se poate ajunge la o asemenea soluţie, mai ales că urmează o perioadă de vară, iar activitatea de colectare şi depozitare trebuie făcută fără întârziere. Am vorbit cu domnul comisar şef şi a spus că vor urma controale acolo în zilele următoare, apoi vom putea prezenta un raport de control şi ce măsuri pot fi luate”, a declarat prefectul Marian Şerbescu.Groapa de gunoi de la Ţuţora a fost amenajată în anul 2005, din fonduri europene, având o valoare totală de peste 33 milioane euro.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Elevii care deranjează ora pot fi trimiși în altă sală sub supravegherea altui profesor. Noul regulament din școli și noul Statut al Elevului, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Noul regulament de organizare și funcționare a școlilor și noul Statut al Elevului, puse în ...