Acasă » REGIONAL » Moldova » Guvernul PNL împiedică realizarea unui bazin de înot la Pașcani. Reprezentanții Primăriei spun că au depus toate actele cerute de CNI

Guvernul PNL împiedică realizarea unui bazin de înot la Pașcani. Reprezentanții Primăriei spun că au depus toate actele cerute de CNI

Reprezentanții Primăriei Pașcani au revenit cu noi clarificări cu privire la realizarea unui bazin de înot la nivel local, proiect ce ar trebui finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Potrivit acestora, în permanență s-au purtat discuții oficiale pe proiect între cele două entități și s-au răspuns cu acte solicitărilor venite din partea CNI. Chiar și așa, blocajul continuă să existe. Într-o informare făcută pe acest subiect, reprezentanții administrației locale spun că astfel de probleme au și alte primării din țară cu primari PSD, semn că Guvernul Orban triază fondurile de stat numai spre primarii apropiați.

„Administrația locală este interesată de investiții pentru pășcăneni dar și pentru dezvoltarea Municipiului. Una dintre ele face referire la proiectul privind amenajarea bazinului de înot în Municipiul Pașcani. Primăria Municipiului Pașcani a depus toate solicitările venite din partea Companiei Naționale de Investiții, dovadă este și corespondența purtată de către administratorul public cu un reprezentant al CNI în perioada 2019 -2020 privind clarificările pentru ca dosarul să corespundă și pentru a fi demarate lucrările la acest obiectiv important pentru comunitate.
Ultima adresă trimisă fiind cea din 09 07 2020 unde s-a cerut un răspuns privind stadiul dosarului. Se pare că aceasta i-a mobilizat după o perioadă când nu au mai solicitat nici un document și au precizat că dosarul este bun.

Menționăm de asemenea, că domnul primar Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet, deputatul Vasile Axinte s-au deplsat de nenumărate ori la București pentru discuții cu reprezentanții CNI și ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a solicita clarificări și a debloca situatia, problema cu care se confruntă și alte administrații locale PSD din România.

Pentru că administrația locală din Pascani dorește ca această investiție să fie demarată au fost trimise din nou, în vederea actualizării datelor de amplasament – extrasul de carte funciară nr 12589 eliberat de OCPI Iași în care este menționat ca imobilul din Cartea Funciară nr 66402 se află pe strada Stadionului nr 3 asupra A1 sub B3 din cartea funciară 66402 UAT Pașcani.

La CNI au fost trimise în vederea promovării obiectivului de investiții Construire Bazin de înot didactic strada Stadionului nr 3 Pașcani, judetul Iași documente ce constau în Hotărâre de Consiliu Local privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Nationala de Investitii CNI SA a amplasamentului si asigurarea conditiilor in vederea executarii obiectivului de investitii Proiect tip Bazin didactic scolar din Municipiul Pașcani, extras carte funciara, act de dezmembrare, studiu geotehnic, certificat de urbanism.

După ce au fost trimise si astăzi documentele, conducerea Municipiului Pascani a vorbit la CNI și dosarul este bun, iar obiectivul de investiții rămâne pe lista de investiții a administrației locale”, precizează cei de la Primăria Pașcani.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...