Acasă » IT / Stiinta » NASA: Modulul Crew Dragon generează mai multă energie decât se așteptau cercetătorii

NASA: Modulul Crew Dragon generează mai multă energie decât se așteptau cercetătorii

Panourile solare ale capsulei produc mai multă energie decât preconizau calculele de la sol.

La finalul lunii mai NASA și SpaceX au lansat cu succes misiunea Demo-2 către Stația Spațială Internațională, iar acum capsula Crew Dragon folosită este supusă unor diferite teste pentru a evalua starea acesteia. Testele prin care trece naveta au rolul de a determina dacă aceasta va putea fi folosită în siguranță pentru revenirea la sol, notează Futurism.

Crew Dragon se descurcă bine

Steve Stich, șeful Programului de Zboruri Comerciale al NASA, explică faptul că Crew Dragon se află într-o stare foarte bună, iar în unele aspecte a reușit chiar să depășească așteptările cercetătorilor din Centrul de Comandă. Directorul explică faptul că panourile solare cu care este echipată nava spațială operează mult mai bine decât sugerau calculele de la sol și că ar putea permite extinderea misiunii cu încă 114 zile. Dat fiind faptul că misiunea celor doi astronauți ar trebui să se termine în data de 2 august, asta înseamnă că panourile fac o treabă foarte bună.

NASA plănuiește un test de siguranță, în cadrul cărui patru membrii ai echipajului de la bordul Stației Spațiale ar trebui să se refugieze la bordul navetei Crew Dragon, simulând o potențială pierdere de presiune datorată unei fisuri. Bob Behnken ar urma ca alături de Chris Cassidy, comandantul misiunii cu numărul 63,să efectueze o ieșire spațială pentru a schimba bateriile stației. De asemenea, înainte de zborul din 2 august urmează o serie de teste care privesc sistemele de aerisire ale modulelor ISS.

Citește mai multe pe descoperă.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...