Acasă » REGIONAL » Moldova » HAOS în traficul rutier pășcănean. Agenții economici cer sensuri giratorii, pășcănenii cer sistematizarea străzilor

HAOS în traficul rutier pășcănean. Agenții economici cer sensuri giratorii, pășcănenii cer sistematizarea străzilor

Pe strada Moldovei din Pașcani urmează a fi amplasate două sensuri giratorii. Solicitarea a venit din partea celor care vor realiza centrul comercial de pe spațiul fostei fabrici Retrom. Oamenii de afaceri au cerut conducerii primăriei să le faciliteze accesul de pe strada Moldovei prin desființarea spațiului verde dintre cele două benzi sau amplasarea unui sens giratoriu. Membrii Comisiei de circulație din Pașcani au analizat posibilitatea amplasării unui sens giratoriu în apropierea supermarketului Kaufland iar un alt sens ar înlocui semafoarele de la intersecția străzii Stadion cu Moldovei și Grădiniței (intersecția de la Constructorul). Subiectul a fost discutat în ultima ședință a Comisiei de Circulație. Urmează să fie obținute avizele necesare în vederea implementării celor două sensuri.

Soluția privind privind amenajarea unui sens giratoriu la Kaufland a fost lansată în trecut și de către consilierul local PMP, Sorin Olariu. Ea a fost dezbătută de către foștii membri ai Comisiei de Circulație, s-au pus de acord și cam atât. Nimic concret. Rămâne de văzut dacă acum se vor demara etapele necesare.

Pășcănenii cer sistematizarea străzilor

O altă problemă legată de traficul rutier pășcănean ar fi suprasolicitarea unor străzi din municipiu. Un exemplu este strada Sportului cu strada Mihail Kogălniceanu (Piață Deal) unde deseori se creează blocaje în trafic. Probleme sunt și pe străzile Mihai Eminescu sau Izvoarelor (zona Vale). Cetățenii spun că ar trebui create mai multe sensuri unice mai ales că lipsesc locurile de parcare iar de obicei un sens al străzii este folosit în acest mod. Astfel de exemple pot continua, probleme fiind și în alte zone din municipiu. Deși aceste cazuri au mai fost aduse în atenția aleșilor locali, nu s-a făcut nimic până în prezent, doar promisiuni.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...