Acasă » ECONOMIC » Afaceri » În ce să investeşti dacă ai 10.000 de euro, marea întrebare a românilor în 2023. Recomandările experţilor

În ce să investeşti dacă ai 10.000 de euro, marea întrebare a românilor în 2023. Recomandările experţilor

Românii sunt din ce în ce mai interesați de investiții, o dovedesc datele analizate de specialiști, dar și căutările pe Google din ultimul an. Dilemele au sunat cam aşa: „în ce să investești în 2023” sau chiar „în ce să investești 10.000 euro”.

Dintre cele mai căutate cuvinte, de către români, pe internet, în acest, a fost cuvântul „investiție”, semn că românii vor ca banii să lucreze pentru ei.

Analiștii economici ne recomandă să investim 10 – 15 procente din venitul nostru lunar, în funcție de cât câștigăm și să reinvestim în diverse metode. Una dintre cele mai recomandate metode sunt fondurile mutuale de la băncile mari din România, pentrru că sunt lichide, au diverse grade de risc și pot fi automatizate prin plăți lunare la contul nostru de salariu

Românii au investit, în acest an, și în titluri de stat, dar și în active la bursă. Potrivit datelor, la BvB, în acest moment, sunt deschise 170.000 de conturi, de patru ori mai multe decât în 2019. Dintre acestea 70% au un portofoliu mediu de 4.000 de euro, iar 26% dintre investitori au în medie 220.000 de euro în cont.

Pe termen lung, imobiliarele rămân o investiție bună. 60% dintre tranzacțiile imobiliare au fost făcute cu bani cash, semn că mulți au investit în studiouri sau în apartamente cu două camere pe care apoi le-au închiriat sau le-au revândut la prețuri mult mai bune.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...