Acasă » Principal » CALCUL. Cum poți afla câte puncte de pensie ai adunat în anii de muncă

CALCUL. Cum poți afla câte puncte de pensie ai adunat în anii de muncă

Ministerul Muncii prezintă cum poţi să-ţi calculezi singur câte puncte de pensie obţii după fiecare lună de muncă, calcul fiind valabil din septembrie 2024, când intră în vigoare Legea nr. 360/2023.

Redăm, în continuare, postarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, privind calculului punctelor de pensie:

În noua lege a pensiilor (Legea nr. 360/2023, art. 85, alin. (7)) „punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurare socială, la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv”.

Câștigul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 6.789 de lei. Exemplu: Ai un câștig brut de 6.991 de lei (aproximativ 4.000 lei net)? Îl împarți la câștigul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale (6.991 de lei împărțit la 6.789 de lei), rezultă 1,02978 puncte pe luna respectivă. Se utilizează cinci zecimale.

Mai multe pe Observatornews.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...