Acasă » EVENIMENT » Începe RĂZBOIUL! America stă deoparte, deși e vorba de o țară NATO
nomad

Începe RĂZBOIUL! America stă deoparte, deși e vorba de o țară NATO

Turcii au cumpărat arme de ultimă generație de la ruși și vor să le testeze cât mai repede în lupte reale.Cel mai bun prilej și câmp este în nordul Siriei, acolo unde o comunitate de kurzi dă bătăi de cap Ankarei de ceva vreme. Președintele Recep Tayyip Erdogan este pregătit să ordone armatei trecerea graniței, mai ales că a primit „verde” din partea Casei Albe.

SUA se retrag

Washingtonul a făcut anunțul pe care îl aștepta Erdogan: trupele americane se retrag din nordul Siriei, astfel că Turcia are cale liberă să desfășoare operaţiunea militară de amploare prevăzută de mult timp, scrie Agerpres.

„Turcia va efectua în curând, în nordul Siriei, o operaţiune pe care o planifică de multă vreme timp. Forţele americane nu vor susţine şi nu se vor implica în această operaţiune”, a anunțat Casa Albă într-un comunicat, confirmând discuțiile telefonice purtate între între preşedintele american Donald Trump şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Săptămâna trecută, într-un discurs televizat, Erdogan a amenințat că a ajuns la capăt cu răbdarea faţă de SUA pe tema creării unei zone de securitate în nordul Siriei. „În acest stadiu, nu avem de ales decât să continuăm pe propria noastră cale”, a declarat liderul Turciei.

Miliția kurdă învață ce-i trădarea

În războiul contra Statatuli Islamic, armata americană s-a folosit de miliţia kurdă  (YPG), care avea avantajul strategic al cunoașterii zonei și a inamicului.

Pe de altă parte, Ankara a etichetat mereu YPG drept o organizaţie teroristă. Erdogan și-a dorit să distrugă această miliție și numai opoziția Americii l-a împiedicat să o facă. Acum, SUA dau undă verde, astfel că soarta YPG se poate spune că deja a fost pecetluită!

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Aglomeraţie incredibilă pe Vârful Moldoveanu. Turiştii se înghesuie pe traseele montane mai ceva ca pe faleza de pe litoral

Aglomeraţie de nedescris pe Vârful Moldoveanu! Zeci de turişti plecaţi în concediu la munte au ...