Dar principalul obiectiv este oferirea de șanse egale tuturor copiilor. Și mai e ceva. Din experiența proprie, sunt clase la care solicitarea depășește mult mult mult numărul de locuri.

Și atunci ești în imposibilitate de-a face niște criterii pentru formarea claselor și este mai corect așa. Plus că nu am observat anul trecut mari probleme pe zona asta. Au fost mai mari probleme în ceea ce înseamnă percepția publică atunci când a apărut metodologia, decât când ea s-a aplicat”, a declarat secretarul de stat.

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021

„Dacă ai stabilit învățătorii la clasă și apoi ai tras la sorți copiii din fiecare clasă, este asigurată egalitatea de șanse. Putem să facem și repartizarea elevilor întâi și apoi tragerea la sorți a învățătorilor. Dar înseamnă 2 acțiuni aleatorii și nu e cazul să fie impuse ambele ca obligatorii, la nivel național”, a mai punctat secretarul de stat.

În ceea ce privește înscrierile online în clasa pregătitoare 2021, oficialul a mai precizat că există posibilitatea ca acestea să fie făcut online.  „Va exista posibilitatea de alegere. Părinții să-și ia ca repere termenele din anii precedenți, pentru că nu pot fi mult diferite”, a adăugat Sorin Ion.