Acasă » EVENIMENT » Vortexul polar ar putea ajunge în România. Temperaturile vor coborî și la -20 de grade

Vortexul polar ar putea ajunge în România. Temperaturile vor coborî și la -20 de grade

Aveți grijă, după episodul de ninsori vine gerul. În unele zone se vor înregistra și minus 20 de grade. Situația ar putea deveni însă și mai gravă la jumătatea lunii, dacă vortexul format la Polul Nord va ajunge până la noi.

Răcirea începe de joi. Nu va mai ninge, iar temperaturile încep să scadă vertiginos. Dar cea mai geroasă zi va fi duminică. Temperaturile scad atât de mult încât vom avea chiar și -20 de grade în depresiuni, dimineața. Iar ziua cel mai “cald” va fi la -2 grade. Și vor cobora până la -12. Și în București vor fi -6 ziua și -10 noaptea.

La nivelul țării vom avea și cu 10 grade mai puțin față de normalul perioadei. Asta se întâmplă din cauza unui vortex polar. Dar este doar o mică dovadă din puterea pe care o are. Dacă masa de aer de la Polul Nord reușește să coboare și mai mult spre sud poate ajunge inclusiv în Europa și la noi. Asta ar însemna că am putea avea, pe la mijlocul lunii, temperaturi foarte scăzute, sub pragul înghețului pentru o perioadă mai mare de timp.

În 2014, de exemplu, același vortex polar a adus temperaturi de -27 de grade în Statele Unite.

 Sursa: Stirileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...