Acasă » EVENIMENT » Interzis și ilegal în România. Avertisment pentru toți cei care merg pe litoral. Cine ia amendă
pmp

Interzis și ilegal în România. Avertisment pentru toți cei care merg pe litoral. Cine ia amendă

Amenzi de peste 400.000 de lei într-o singură săptămână! N-ai voie să faci așa ceva pe litoral. De fapt, nicăieri în această țară, dacă deții un restaurant sau un magazin alimentar.

ANSVSA, amenzi de peste 400.000 de lei într-o singură săptămână

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat amenzi de peste 400.000 de lei într-o singură săptămână! A controlat aproape 200 de magazine alimentare și restaurante de pe litoralul românesc. Zeci de kilograme de carne și produse lactate au fost retrase de la comercializare.

Printre neregulile găsite de echipele de control au fost:

  • vânzarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

A început controlul stațiunilor de pe litoralul românesc

Inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024 au verificat 190 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul de pe litoral numai în prima săptămână de activitate.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 410.000 de lei. Au fost emise două ordonanţe de suspendare a activităţii și patru ordonanţe de interzicere a activităţii. A fost dispusă măsura de reţinere oficială/sechestru pentru o cantitate de 64 de kg produse de origine animală (carne şi preparate din carne, peşte şi produse lactate), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare.

Inspectorii sanitari veterinari au oferit consiliere operatorilor economici verificaţi. Au fost stabilite termene de remediere ale neconformităţilor minore constatate şi termene de recontrol pentru verificarea corectării lor.

Inspectorii sanitari veterinari vor continua să controleze toate staţiunile din România, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control.

Despre ANSVSA

ANSVSA este autoritatea de reglementare în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranţa alimentelor. Este un organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului României și în coordonarea prim-ministrului României.

ANSVSA este condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, medic veterinar, și de trei vicepreședinți, din care minimum doi medici veterinari, cu rang de subsecretar de stat. Ei sunt numiți prin decizie a prim-ministrului României, pentru o perioadă de cinci ani.

Misiunea sa este protejarea sănătăţii de-a lungul întregului lanţ alimentar, adică de la fermă la consumator. ANSVSA promovează igiena alimentară şi informarea transparentă a consumatorilor cu privire la alimente şi sănătatea şi bunăstarea animalelor.

Sursa: Capital.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Controale în județul Iași. Amenzi de peste 140 000 lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit în peste 150 de situații solicitate ...