Acasă » EVENIMENT » Invazie în două regiuni rusești de la granița cu Ucraina. Grupări paramilitare anti-Putin vor să elibereze zona. „Ne întoarcem acasă”
pmp

Invazie în două regiuni rusești de la granița cu Ucraina. Grupări paramilitare anti-Putin vor să elibereze zona. „Ne întoarcem acasă”

Autoritățile ruse au recunoscut că un grup de sabotaj și recunoaștere a intrat luni în regiunea Belgorod de pe teritoriul Ucrainei. Luni dimineață, pe o serie de canale Telegram atât rusești, cât și ucrainene, au început să apară informații despre ciocniri violente la granița ruso-ucraineană dintre regiunile Belgorod și Sumî.

Există rapoarte că una sau mai multe grupuri armate au pătruns pe teritoriul Rusiei din partea ucraineană. Reprezentanții Corpului de Voluntari Rusi și ai Legiunii Libertatea Rusiei și-au asumat responsabilitatea raidurilor.

Dimineața, pe rețelele sociale au apărut videoclipuri cu presupuse atacuri la un punct de control de frontieră din districtul Graivoronovski din regiunea Belgorod. Într-unul dintre videoclipuri, un tanc cu steagul Ucrainei intră în punctul de control. A apărut și un videoclip, care se presupune că a fost filmat chiar în clădirea punctului de control, care arată cadavrul unui soldat mort. Autenticitatea videoclipului nu a fost verificată.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a acuzat Ucraina de „ atac informațional asupra regiunii Belgorod, pentru a crea panică”. El a confirmat bombardarea districtului Graivoronovski, dar a spus că în urma bombardamentelor nu s-au ănregistart nici răniți, nici morți. Nu s-a dispus evacuarea populației.

Luptă în districtul Graivoronovski

Ulterior, pe teritoriul regiunii Belgorod au început să apară informații despre ciocniri armate. Gladkov a spus că un grup de sabotaj și recunoaștere inamic a intrat pe teritoriul districtului Graivoronovski. Se presupune că armata rusă se luptă cu el.

Legiunea „Libertatea Rusiei” – o unitate de voluntari a cetățenilor ruși care luptă de partea Ucrainei – a anunțat că luptătorii săi, împreună cu RDK, au ocupat satul Kozinka, iar „detașamentele de cercetași au intrat în Graivoron”. Ilia Ponomarev, un fost deputat al Dumei de Stat asociat cu legiunea Libertatea Rusiei, a scris pe Facebook că forțele „înaintează cu succes spre Belgorod”. Nu există nicio confirmare în acest sens.

Canalele Telegram rusești susțin însă că bătălia are loc în satul Gora-Podol, situat lângă Graivoron. În videoclipul de la Graiyvoron se aud zgomote de focuri de armă.

Mai multe citește Ziare.com

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...