Acasă » REGIONAL » Moldova » Investiții în școli la Todirești pentru o educație modernă. Primar: Ar fi un dezastru întreruperea programului PNDL de către noul Guvern
nomad
Gradinita Todiresti

Investiții în școli la Todirești pentru o educație modernă. Primar: Ar fi un dezastru întreruperea programului PNDL de către noul Guvern

Investițiile continuă în comuna Todirești. Au fost accesate fonduri pentru modernizarea sistemului de învățământ din localitate și deja s-a semnat recepția lucrărilor la Grădinița cu Program Normal nr. 1 Todirești.

Clădirea a fost reabilitată, modernizată și dotată cu mobilier cu fonduri obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Recent, conducerea Primăriei a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor iar copii pot învăța în condiții normale.

„Ne aflăm cu lucrări în execuție la școala primară din satul Stroiești, în valoare de circa 1 000 000 lei, și Școala nr. 1 Todirești (Corp B). Ambele proiecte se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I și II. Lucrările la cele două obiective se află în derulare iar conform proiectului acestea urmează a fi finalizate anul viitor. Circulă unele zvonuri cum că odată cu căderea Guvernului Dăncilă, se desființează aceste programe PNDL care au dus și încă duc la dezvoltarea comunelor. Ar fi un dezastru pentru toate primăriile care au accesat fonduri deoarece sunt lucrări în curs iar blocarea finanțărilor nu ar duce decât la înghețarea investițiilor. Nici o localitate nu cred că dispune la ora actuală de bani la bugetul local pentru continuarea acestor investiții derulate prin PNDL”, a declarat primarul comunei Todirești, Ovidiu Droancă.

Edilul șef a mai explicat faptul că se continuă lucrările de împrejmuire cu gard la școala Podiș și au început a fi montate camere de supraveghere cu scopul de a scădea infracțiunile de pe raza localității. Deocamdată au fost montate 10 camere pe satul Todirești la intersecțiile de drumuri și mai urmează a fi montate alte camere în apropierea unităților de învățământ cât și în satele componente comunei.

 

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Adolescent din Sirețel surprins la volanul unei mașini deși nu avea permis

Ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit, pentru control, pe ...