Acasă » REGIONAL » Pascani » Juniorii de la Ruginoasa, campioni naționali după ce au câștigat prima ediție a competiției Cupa Satelor la fotbal
nomad

Juniorii de la Ruginoasa, campioni naționali după ce au câștigat prima ediție a competiției Cupa Satelor la fotbal

Echipa de juniori sub 13 ani de la Ruginoasa este campioană națională, după ce a câștigat prima ediție a competiției Cupa Satelor la fotbal, eveniment desfășurat la Constanța.

Campionii ieșeni, antrenorul echipei şi primarul comunei Ruginoasa vor însoţi pe 7 iunie echipa naţională de fotbal a României la meciul din deplasare cu Norvegia, în preliminariile Campionatului European din 2020.

La competiție s-au înscris aproximativ 800 de echipe la nivel național iar la turneul final au participat opt echipe: Cumpăna (Constanţa), Dumbrăviţa (Timiş), Feldioara (Braşov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iaşi), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman).
Prima ediție a campionatului de fotbal Cupa Satelor a fost organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a susținut din tribună, echipa ieșeană, fiind prezent la finală.
” Am considerat că e de datoria mea să fiu prezent la marea finală. Este o adevărată bucurie să vezi cum se formează viitorii campioni ai țării, cunoscut fiind deja faptul că susținem acești copii, iar sprijinul nostru nu se va opri aici. Este o reușită extraordinară, atât a lor cât și a antrenorului. Au ajuns la performanță cu o dotare modestă dar lucrurile trebuie să se schimbe. Au nevoie de o bază sportivă modernă și trebuie să le-o asigurăm, numai așa se vor putea menține la înălțime. E nevoie de o preocupare atentă din partea noastră a celor care reprezentăm instituțiile statului astfel încât generațiile viitoare să se dezvolte sănătos”, a spus președintele CJ Iași.

Competiția sportivă la nivel național a debutat în data de 1 octombrie 2018 și a fost rezervată fotbaliştilor categoriei de vârstă Under-13.

G&B beton

About Irina GHERASIM

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rețea uriașă de trafic de migranți descoperită în România prin operațiunea Great Expectations. Sumele plătite pentru un drum în Europa

Poliţiştii de frontieră și DIICOT au identificat un grup organizat specializat în trafic de migranţi, grupa ...