Acasă » REGIONAL » Pascani » Juniorii de la Ruginoasa, campioni naționali după ce au câștigat prima ediție a competiției Cupa Satelor la fotbal
thomplast

Juniorii de la Ruginoasa, campioni naționali după ce au câștigat prima ediție a competiției Cupa Satelor la fotbal

Echipa de juniori sub 13 ani de la Ruginoasa este campioană națională, după ce a câștigat prima ediție a competiției Cupa Satelor la fotbal, eveniment desfășurat la Constanța.

Campionii ieșeni, antrenorul echipei şi primarul comunei Ruginoasa vor însoţi pe 7 iunie echipa naţională de fotbal a României la meciul din deplasare cu Norvegia, în preliminariile Campionatului European din 2020.

La competiție s-au înscris aproximativ 800 de echipe la nivel național iar la turneul final au participat opt echipe: Cumpăna (Constanţa), Dumbrăviţa (Timiş), Feldioara (Braşov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iaşi), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman).
Prima ediție a campionatului de fotbal Cupa Satelor a fost organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a susținut din tribună, echipa ieșeană, fiind prezent la finală.
” Am considerat că e de datoria mea să fiu prezent la marea finală. Este o adevărată bucurie să vezi cum se formează viitorii campioni ai țării, cunoscut fiind deja faptul că susținem acești copii, iar sprijinul nostru nu se va opri aici. Este o reușită extraordinară, atât a lor cât și a antrenorului. Au ajuns la performanță cu o dotare modestă dar lucrurile trebuie să se schimbe. Au nevoie de o bază sportivă modernă și trebuie să le-o asigurăm, numai așa se vor putea menține la înălțime. E nevoie de o preocupare atentă din partea noastră a celor care reprezentăm instituțiile statului astfel încât generațiile viitoare să se dezvolte sănătos”, a spus președintele CJ Iași.

Competiția sportivă la nivel național a debutat în data de 1 octombrie 2018 și a fost rezervată fotbaliştilor categoriei de vârstă Under-13.

About Irina GHERASIM

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO | Discursul primarului Dumitru Pantazi pentru cetățeni, de zilele municipiului

În deschiderea oficială a celei de a XI-a ediții a Zilelor Municipiului Pașcani, primarul Dumitru ...