Acasă » CULTURAL » Educatie » Liderul sindical Marius Nistor, întrebat dacă se mai poate face ceva pentru anularea grevei: Pentru luni, nu. Este o grevă a tuturor salariaților din învățământ
pmp

Liderul sindical Marius Nistor, întrebat dacă se mai poate face ceva pentru anularea grevei: Pentru luni, nu. Este o grevă a tuturor salariaților din învățământ

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, susține că va avea loc o grevă generală în învățământ cel puțin în ziua de luni, indiferent de rezultatul eventualelor negocieri de până atunci. „Nu este o grevă declanșată de lideri, este o grevă a tuturor salariaților din învățământ”, a subliniat liderul sindical, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Marius Nistor, pe B1 TV, despre greva din învățământ și negocierile cu Guvernul

Întrebat dacă se mai poate face ceva pentru a nu fi declanșată greva generală de luni, liderul sindical a explicat: „Pentru luni, nu, pentru că trebuie să vii cu o propunere concretă, o propunere credibilă, iar cei care au decis declanșarea grevei generale sunt cei care au semnat pentru așa ceva. Sunt cei peste 250.000 de angajați din învățământul preuniversitar, care vor trebui să se pronunțe în sensul în care, dacă sunt mulțumiți de oferta făcută de Guvern, vor putea renunța la greva generală. Nu este o grevă declanșată de lideri, este o grevă a tuturor salariaților din învățământ”.

Întrebat dacă invitația formulată de Marcel Ciolacu pe Facebook le-a fost adresată sindicatelor din Educație și în mod direct, Marius Nistor a spus: „Nu, este doar pe rețelele de socializare. Trebuie înțeles că orice negociere reală, serioasă se poartă instituțional, între instituția Guvernului României – și, bineînțeles, cei care susțin Guvernul României – și instituția sindicală. Dacă se dorește o astfel de întâlnire, dacă se dorește continuarea negocierilor, așteptăm invitația care să vină din partea Guvernului, din partea viitorului premier și a actualului premier”.

„Vom participa la aceste discuții, sperând că se vor identifica soluții credibile pentru colegii noștri, care de luni vor intra într-o acțiune de protest pe care nu și-au dorit-o și au fost forțați să recurgă la așa ceva. Există toată disponibilitatea din partea noastră. Chiar la ultima întâlnire pe care am avut-o la Palatul Victoria am cerut clar, sâmbătă, duminică, să fim anunțați, dar nu pe Facebook, și vom participa la discuții pentru că ne dorim cu toții deblocarea situației actuale”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Sursa: B1.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...